8.6 C
Ljubljana
sreda, 24 aprila, 2024

Nogomet: Kvalifikacije za svetovno prvenstvo v Katarju 2020

Piše: Jože Jan

V petek se je odigral nov krog južnoameriških kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu nogometa v Katarju 2022. Brazilija si je z zmago nad Kolumbijo že zagotovila mesto na svetovnem prvenstvu. Svoje tekme so tudi zmagali Argentina, Ekvador, Čile in Perú.

Brazilska reprezentanca si je z zmago za 1:0 proti Kolumbiji zagotovila mesto na svetovnem prvenstvu Katar 2022. Petkratni svetovni prvak in edina država, ki je bila prisotna na vseh 21 dosedanjih svetovnih prvenstvih je zagotovila prisotnost tudi v Katarju. Edini gol tekme je zabil Lucas Paquetá. Kolumbija je s porazom padla na peto mesto in bi morala odigrati »playoff«. Brazilija v teh kvalifikacijskih igrah še ni bila poražena.

Argentina je znova zmagala na »derbiju srebrne reke«. Z golom Ángela di Marie je premagala Uruguay in je zelo blizu svetovnega prvenstva. Lionel Messi je igral samo zadnjih 20 minut igre. Urugvaj je primoran poraziti Bolivijo v prihodnjem krogu kvalifikacij.

Ekvador je premagal tudi z 1:0 Venezuelo in je s tem ohranil tretje mesto na lestvici. Gol je zabil Piero Hincapié s pomočjo venezuelskega vratarja.

Alexis Sánchez je v Asunciónu dosegel edini gol, s katerim je Čile porazil Paragvaj in se s tem uvrstil na četrtem mestu lestvice kvalifikacij. Paragvaj je s tem porazom padel na osmo mesto, daleč od prvih štirih, ki se neposredno uvrstijo na svetovno prvenstvo.

V edini tekmi tega kroga, ki ni končala z 1:0, je v Limi Perú premagal 3:0 Bolivijo in dobil zelo pomembne točke, da lahko še vedno upa na uvrstitev na svetovno prvenstvo. Perú bo v naslednjem krogu igral proti Venezueli.

Tako je uvrščena lestvica po dvanajstih igrah:

Brazilija 34 točk

Argentina 28

Ekvador 20

Čile,Kolumbija in Urugvaj 16

Perú 14

Paragvaj in Bolivija 12

Venezuela 7

 

Vir: Conmebol.com

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine