8.7 C
Ljubljana
petek, 26 aprila, 2024

Nogomet – kvalifikacije za Katar 2022 v južni Ameriki

Piše: Jože Jan

Včeraj so se v Južni Ameriki odigrale nove kvalifikacijske igre za svetovno prvenstvo Katar 2022. Zmagali Argentina, Čile in Bolivija, Brazilija ni uspela premagati Kolumbijo.

Kvalifikacije za svetovno prvenstvo nogomet Argentina Urugvaj. (foto: Juan Ignacio Roncoroni)

Reprezentanci Kolumbije in Brazilije sta to nedeljo v Barranquilli izenačili 0:0. Brazilija je s tem izidom prekinila niz devetih zaporednih zmag na kvalifikacijskih igrah. V sicer zanimivi igri ni prišlo do golov, za kar se morajo kolumbijci zahvaliti odličnemu vratarju Davidu Ospini. Kolumbija je prva ekipa, ki je v teh kvalifikaciskih igrah dosegla točke proti Braziliji.

Argentina je v sanjski igri v Buenos Airesu s 3:0 premagala Urugvaj in se približala svetovnemu prvenstvu v Katarju leta 2022 z goli Messija, De Paula in Lautara Martíneza. Pred 35.000 navijači so Argentinci z lahkoto prevladali proti Urugvaju. Argentina se je utrdila na drugem mestu lestvice, Urugvaj je ostal na četrtem mestu.

Čile je v Santiagu z nepričakovanim 2:0 premagal Paragvaj. Zmaga rdečim daje malo kisika, saj so prekinili niz sedmih tekem brez zmag.

Tudi Venezuela je nepričakovano premagala ekvadorsko reprezentanco z 2:1. Odločilni gol je Eduardo Bello dosegel v 64. minuti na olimpijskem stadionu v Caracasu.

Bolivijska ekipa je na 3.600 metrih nadmorske višine v La Paz premagala Perú z 1.0. Ramiro  Vaca je v 82. minuti dosegel edini gol tekme.

Kvalifikacijske tekme se bodo nadaljevale prohodnji četrtek, ko se bodo pomerili Argentina-Peru, Brazilija-Urugvaj, Čile-Venezuela, Kolumbija-Ekvador in Bolivija-Paragvaj.

Tako je uvrščena lestvica po enajstih igrah:

Brazilija 28 točk

Argentina 22

Ekvador in Urugvaj 16

Kolumbija 15

Paragvaj 12

Perú 11

Čile 10

Bolivija 9

Venezuela 7

 

Vir: Conmebol

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine