16.6 C
Ljubljana
nedelja, 8 septembra, 2024

Naši mladi športniki osvajajo visoke stopničke! Mladinska slovenska reprezentanca v plezanju osvojila osem medalj z mladinskega svetovnega prvenstva

Piše: L. B.

Na svetovnem prvenstvu v športnem plezanju v Rusiji so Sara Čopar, Lucija Tarkuš, Timotej Romšak in Liza Novak ponovno dosegli najvišja mesta in domov prinesli kar osem medalj. »Četudi so že na prejšnjih tekmovanjih pokazali, da so v dobri formi, medalje niso bile same po sebi umevne. Vzdušje v ekipi je izredno dobro, tekmovalci se spodbujajo med sabo, tako da smo res neizmerno veseli vsake medalje,« je povzel selektor mladinske reprezentance Anže Štremfelj.

Po uspešnem evropskem prvenstvu maja letos so člani slovenske reprezentance dosegli nove medalje, šest medalj iz posameznih disciplin ter dve medalji v kombinaciji. »Po odličnih rezultatih na evropskem prvenstvu in po nastopih v evropskem pokalu so bila naša pričakovanja posledično visoka. A hkrati smo vedeli, da bo konkurenca večja, zato smo bili realno optimistični,« je dejal Anže Štremfelj.

Najuspešnejša je bila 16-letna Sara Čopar, ki je na mladinskem svetovnem prvenstvu v plezanju postala dvakratna svetovna prvakinja. Prvi naslov je osvojila v težavnosti, nato še v kombinaciji (težavnost, balvani, hitrost) ter na koncu postala še svetovna podprvakinja v balvanih. Na tekmi svetovnega pokala v Kranju je zasedla 23. mesto. Sara se bo udeležila tekme na Portugalskem, ki bo v začetku oktobra.

Lucija Tarkuš je osvojila srebrno medaljo v težavnosti, tretja je bila v balvanih in druga v kombinaciji. Lucija ima za sabo že nekaj nastopov v članski reprezentanci, kjer že nabira lepe nastope. V Kranju je priplezala na 25. mesto.

Timotej Romšak in Liza Novak sta iz Rusije prinesla bron v težavnosti.

»Vzdušje znotraj reprezentance je bilo zelo dobro. Ko so prišli prvi rezultati, se je sprožilo dobro počutje in medalje so sledile. Ekipa je super, velika večina članov je zelo motiviranih, navijajo eden za drugega in se podpirajo. Kar seveda nikakor ni samoumevno,« je zaključil selektor Štremfelj.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine