13.4 C
Ljubljana
ponedeljek, 17 maja, 2021

Kevin Kampl bo vendarle igral za nižjo plačo

Nekdanji slovenski nogometni reprezentant Kevin Kampl je pred pogajanji za novo pogodbo pri nemškem prvoligašu Leipzigu zaradi pandemije novega koronavirusa odprt za nižjo plačo, kot je bilo sprva predvideno.

 

“Obseg krize bomo videli šele, ko bo konec. Mislim, da v nogometu ne bo več takšnih zneskov. Treba je videti, kaj je mogoče in realno, in sprejeti, kar pač lahko,” je za Sport Bild dejal 29-letni vezist.

Kamplova zdajšnja pogodba v Leipzigu traja do leta 2021, pogajanja pa so trenutno v mirovanju. “Prišel bo dan, ko bomo lahko govorili bolj konkretno. Zdaj ni čas za to,” je povedal Kampl, ki je zaradi poškodbe gležnja nazadnje igral 9. novembra.

V Leipzig je prišel v sezoni 2017/18 iz Bayerja ter dobival letno plačo v višini 2,5 milijona evrov.

V karieri je igral še za 2010 Greuther Fürth, Osnabrück, Aalen, Red Bull Salzburg in Borussio Dortmund.

Nemška liga je sicer zaradi pandemije prekinjena od 13. marca. Vodstvo lige bo v četrtek s klubi izpeljalo video konferenco o načrtu, da bi sezono nadaljevali 9. maja pred praznimi tribunami. S tem bi nemška liga postala prva od velikih evropskih, ki bi nadaljevala sezono.

A kljub rahljanju ukrepov zoper pandemijo v Nemčiji, kjer so večje javne prireditve prepovedane do 31. avgusta, imajo načrti o nadaljevanju sezone tudi kritike.

Osemnajst klubov sicer vadi že tri tedne, tudi zato, ker imajo v Nemčiji največ kapacitet za redno testiranje. V klubih so vadili v manjših skupinah z določeno medsebojno razdaljo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine