9.4 C
Ljubljana
četrtek, 28 marca, 2024

Južnoameriške kvalifikacije za Katar 2022 – Argentina na SP

Piše: Jože Jan

Argentina se je zadovoljila z remijem 0:0 proti Braziliji in se uvrstila na svetovno prvenstvo Katar 2022. Na včerajšnjih kvalifikacijskih so zmagali Ekvador, Perú in Bolivija, izenačila sta Kolumbija in Paragvaj.

V zaprti tekmi, kjer je prevladalo medsebojno spoštovanje, sta Argentina in Brazilija izenačili 0:0, kar je Argentini zadostovalo, da se  je uvrstila na svetovno prvenstvo Katar 2022. Pred približno 25.000 navijači v mestu San Juan (na zahodu Argentine) se je tekma brez Neymarja in z nenavdihnjenim  Messijem  razvila predvsem na sredini igrišča.

Ekvadorska reprezentanca je zmagala proti Čilu z 2:0 in se s tem približala uvrstitvi na svetovno prvenstvo. Ekvador je tako dosegel svojo prvo zmago na čilskih tleh. Čile se je izgubil v lastnih napakah, kar je izkoristilo ekvadorsko moštvo. Ekvador ostaja tretji na lestvici kvalifikacij, Čile pa je padel na šesto mesto.

Kolumbija nadaljuje s svojo sušo golov in izenačila 0:0 proti Paragvaju, s čimer je zaostala v boju za neposredna mesta na svetovnem prvenstvu v Katarju 2022. Čeprav je kolumbijski trener Reinaldo Rueda z vrnitvijo nadarjenega Jamesa Rodrígueza na igrišče postavil zelo napadalno ekipo, so se Paragvajci uspešno uprli navalu v vroči Barranquilli. Kolumbija že pet zaporednih tekem ni uspela zabiti gola.

Perú je z goloma Gianluce Lapadule in Christiana Cuevasa premagal Venezuelo z 2:1 in še upa, da se bo uvrstil na svetovno prvenstvo. Tako je Perú zaključil idealen dvojni datum (prejšnji četrtek je v Limi premagal Bolivijo).

Bolivija je v La Pazu premagala Urugvaj s 3:0. Gole sta dosegla Juan Carlos Arce (2) in Marcelo Martins. Urugvaj ni mogel reagirati proti bolivijski hitrosti, kar je drago plačal s porazom, ki ga je potunkal na sedmo mesto lestvice.

Tako je uvrščena lestvica po trinajstih igrah:

Brazilija 35 točk

Argentina 29

Ekvador 23

Kolumbija in Perú 17

Čile in Urugvaj 16

Bolivija 15

Paragvaj 13

Venezuela 7

 

Vir: Conmebol.com

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine