4.6 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

Hokejisti Jesenic do nadaljnjega v samoizolaciji; tekmovanje 1. ženske rokometne lige prestavljeno za 2 tedna

Jeseniški hokejisti so zaradi slabega počutja igralcev minuli konec tedna odpovedali gostovanje v alpski ligi, nekaj članov ekipe pa je že opravilo testiranje na covid-19. Ta čas ima ekipa dva pozitivna izvida, so danes sporočili iz jeseniškega tabora. Medtem pa so hokejisti Olimpije zaradi okužb tekmeca ostali brez tekme alpske lige 31. oktobra.

Na Jesenicah bodo danes testiranje opravili tudi preostali člani hokejske vrste, celotna ekipa pa je do nadaljnjega v samoizolaciji, je sporočilo vodstvo HDD Jesenice. Ob tem so pri Jesenicah še zapisali, da bodo nadaljnje odločitve sprejeli takoj, ko bodo vsi člani prejeli rezultate testiranja na covid-19.

Prav tako so zaradi okužbe s covidom-19, vendar v taboru tekmeca, moštva Rittner Buama, ostali hokejisti ljubljanske Olimpije. Kot so pri italijanski ekipi zapisali na spletni strani, je bil eden od igralcev pozitiven na novi koronavirus, v skladu z zdravstvenim protokolom zdaj vse igralce čaka samoosamitev ter testiranje.

Vodstvo alpske lige se je zato odločilo, da bo preložilo tekmo proti Olimpiji; nov termin bo znan naknadno.

Zaradi koronavirusa dva tedna brez 1. ženske rokometne lige

Vseh 11 klubov v 1. ženski rokometni ligi je soglasno sprejelo odločitev, da zaradi vse večjega števila prestavljenih tekem in odrejenih karanten zaradi okužb z novim koronavirusom za dva tedna ustavijo tekmovanje, je sporočila Rokometna zveza Slovenije (RZS) po današnji korespondenčni seji.

“V zadnjem obdobju je bilo zaradi zdravstvenih težav in odrejenih karanten v 1. ženski rokometni ligi odloženih kar nekaj tekem. Na korespondenčni seji so se zato klubi omenjenega tekmovanja odločili, da zamrznejo potek tekmovanja za dva tedna. Predlog je soglasno sprejelo vseh 11 sodelujočih klubov,” so zapisali v izjavi za javnost.

Z dvotedensko odložitvijo tekem bodo imele ekipe po mnenju RZS več časa, da se vrnejo v normalen trenažni proces. To v prvi vrsti zmanjšuje verjetnost poškodb zaradi neprimerne pripravljenosti v rokometni igri na najvišjem nivoju, obenem pa, kar je v teh časih sicer povsem sekundarnega pomena, omogoča konkurenčnejše nastope oslabljenih ekip, so še zapisali.

Z zamrznitvijo tekmovanja se bo premaknil tudi predviden razpored. Rokometašice se bodo na igrišča vrnile sredi novembra, predvidoma med 13. in 15. novembrom, in nastope nadaljevale s tekmami 8. kroga, ki je bil sicer predviden za ta konec tedna.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine