8.9 C
Ljubljana
torek, 19 marca, 2024

Drugi finalist Lige prvakov je Chelsea

Piše: Samo Vidovič

Sinoči smo dobili še drugega finalista Lige prvakov. To je londonski Chelsea, ki je premagal madridski Real z 2:0 in se s skupnim rezultatom 3:1 uvrstil v finale.

Real je na začetku tekme prevzel pobudo, Chelsea je poskušal po odvzemu žoge s čimhitrejšo transformacijo v protinapad.

Prvi resnejši strel smo videli v 12 minuti, ko je gostujoči vratar Courtois s težavo obranil močen strel Rüdigerja z velike razdalje.

V 17 minuti strel Modriča, točno v vratarja domačih Mendyja.

V 26 minuti je s sedemnajstih metrov odlično sprožil Benzema, Mendy je s skrajnimi močmi odbil v kot.

Že v naslednji minuti pa so domači povedli. Po lepi akciji je Havertz po podaji Kanteja zadel prečko, odbito žogo pa je Werner z enega metra z glavo poslal v prazno mrežo. Celotna akcija domačih pri tem golu je bila prehitra za gostujočo obrambo.

V 36 minuti priložnost Reala, strel Benzemaja z glavo, Mendy je bil spet na mestu.

Do konca polčasa so domači izvedli nekaj nevarnih protinapadov, a brez pravega zaključka.

Drugi polčas so domači začeli silovito,  v prvih petnajstih minutah so imeli štiri priložnosti. Najprej je v 47 minuti Havertz streljal z glavo in zadel prečko. Tri minute kasneje je bil nenatančen Thiago Silva, potem pa še Mount. V 58 minuti je imel še lepšo priložnost Havertz, ki je pritekel sam pred Courtoisa, ki pa je njegov strel obranil. Real je bil v drugem polčasu praktično nenevaren, bi rekel celo nemočen. Tudi menjave, ki jih je opravil trener Zidane, niso prinesle praktično nič.

V 64 minuti prvi in edini nevarnejši strel Reala v drugem polčasu, Mendy je obranil poskus Hazarda z desne strani.

Real je v tem delu igre težko prihajal do gola domačih. Igralci Chelsea so ogromno pretekli, pritisnili Real nekoliko višje. S tem so jim že v začetku onemogočili organizacijo igre. Rezervist Pulisic je na desni strani delal velike probleme Realovi obrambi, ki se je nekajkrat komaj rešila.

Odločitev je padla v 85 minuti. Kante in Pulisic sta izigrala madridsko obrambo, Mount je žogo s treh metrov potisnil v mrežo.

Chelsea je zasluženo v finalu. Popolnoma je nadigral Real, ki je bil v povratni tekmi nemočen. Kot da bi bili igralci Chelsea hitrejši, bolj sveži. Predvsem napadalca Werner in Havertz sta bila nerešljiva uganka za Realovo obrambo. Odlično je odigral tudi Pulisic, ki je vstopil v drugem polčasu. Prav tako obramba in vezisti. Ni bilo slabega igralca v ekipi.

Real je bil slab, nadigran. Hazard in Vinicius nevidna, Benzema preveč osamljen. Tudi Modrić danes ni mogel povezati vrst Reala. Obramba pa ni bila kos hitrim domačim napadalcem. Courtois je najbolj zaslužen, da gostje niso izgubili še z višjim rezultatom. Kapetanu Ramosu se pozna, da dolgo ni igral.

Gledali bomo torej angleški finale, Manchester City-Chelsea. Kar priča o tem, da je angleška liga trenutno najboljša na svetu. Trener Chelsea Tuchel je lani na klopi Paris SGja izgubil finale. Kako bo letos?

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine