11.8 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

Danes začetek relija Dakar s Tonijem Mulcem in Simonom Marčičem; reli bo spremljal tudi naš zunanji sodelavec Žiga Colja

Piše: C. R., STA

S prologom se bo danes začela vzdržljivostna dirka Dakar, ena najtežjih preizkušenj na svetu za tehniko in dirkače, ki je zadnja leta domovanje našla v Savdski Arabiji. Nastopila bosta dva slovenska motociklista, Toni Mulec in Simon Marčič.

Trasa v letošnji izvedbi ponuja pestre izzive. En del bo potekal po goratem predelu, kjer lahko tekmovalce preseneti dež, drugi pa po puščavskih sipinah in peščenih brezpotjih.

Skupno bodo dirkači prevozili skoraj 8000 kilometrov, od tega bo nekaj manj kot 5000 km hitrostnih preizkušenj.

Dirka ima 12 etap, vključno z dvojno 48-urno preizkušnjo. Vmes bodo imeli udeleženci le dan počitka 13. januarja v Rijadu.

Naslov med avtomobilisti brani Katarec Naser Al-Atijah, sicer zmagovalec zadnjih dveh izvedb, ki bo namesto v Toyoti sedel v dirkalniku ekipe Hunter Prodrive. Med motociklisti je branilec naslova Argentinec Kevin Benavides (KTM).

Za Simona Marčiča bo to deseti nastop na Dakarju, njegov cilj pa je uvrstitev med prve tri v kategoriji originals brez pomoči ekipe in mehanikov. Toni Mulec je lani preživel krstni nastop.

Reli bo na terenu za naše uredništvo spremljal tudi naš zunanji sodelavec Žiga Colja.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine