6.1 C
Ljubljana
četrtek, 18 aprila, 2024

Danes pod Poncami v čudovitem vremenu za moštvene stopničke, slovo Roberta Kranjca

Timi Zajc, Domen Prevc, Peter Prevc in Anže Semenič bodo v Planici danes slovenska železa v ognju na zadnji moštveni tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih to zimo. Fantje so z zmago minuli vikend na letalnici v Vikersundu napovedali, da tudi pred domačimi navijači merijo na vrh. Dolina pod Poncami bo tudi v znamenju slovesa Roberta Kranjca.

Selektor Gorazd Bertoncelj se je po petkovi posamični tekmi, Zajc je bil z osebnim rekordom 240 metrov četrti, Domen Prevc peti, Peter Prevc deseti in Semenič 20., odločil, da bo na današnji boj poslal preverjeno četverico, ki je minuli konec tedna na letalnici v Vikersundu pokorila vso konkurenco in Sloveniji priborila deseto ekipno zmago v zgodovini tega športa.

Bertoncelj je napovedal, da so fantje sposobni tudi zmagati, a jih čaka velika borba. “Brezhibno moramo opraviti polete. Vsak mora optimalno skočiti in potem se lahko zgodi zmaga. Stopničke so realne, ampak moramo skakati brez napak. Poljaki so zelo močni, tudi Nemci imajo močno ekipo. Avstrijci in Norvežani, ki imajo težave, lahko presenetijo. Japonci imajo dva zelo dobra skakalca. Borba bo,” je pred današnjo tekmo napovedal glavni trener.

Planica bo obenem danes v znamenju slovesa Letečega Kranjca, ki je doslej zbral že rekordnih 211 poletov prek 200-metrske znamke. Za zadnji polet na letalnici bratov Gorišek mu bo med obema serijama z zastavico zamahnila hčerka Pika.

Ekipno tekmo si bo v živo ogledal tudi slovenski kolesarski šampion Primož Roglič, sicer nekdanji smučarski skakalec.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine