14.6 C
Ljubljana
sreda, 10 avgusta, 2022

Zreški župan Boris Podvršnik podpisal prve pogodbe za čiščenje odpadne vode v porečju Dravinje

Piše: C. R.

Zreški župan Boris Podvršnik je v ponedeljek z direktorico podjetja AGM Nemec Majo Gerčer podpisal prve štiri pogodbe za izvedbo del v sklopu projekta Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Dravinje. Njihova vrednost je 1,4 milijona evrov, projekt pa bodo izvajali v okviru Dogovora za razvoj Savinjske razvojne regije.

Izvajalec del AGM Nemec bo zgradil 7,53 kilometra sekundarne kanalizacije, s tem pa bo Občina Zreče omogočila priključitev na čistilno napravo Zreče 406 prebivalcem, je zapisano na spletnih straneh zreške občine.

Glavni cilj projekta, ki je vreden pet milijonov evrov, je zmanjšanje emisij v vode, kohezijski sklad pa bo zanj prispeval dobrih 1,3 milijona evrov. Projekt bodo zaključili predvidoma sredi leta 2023.

V Občini Zreče bodo v okviru celotnega projekta, ki je razdeljen na šest sklopov, zgradili 12,55 kilometra sekundarne kanalizacije in pet črpališč z namenom priključitve 742 prebivalcev na območju aglomeracije Zreče. Novo zgrajeno kanalizacijo bodo priključili na obstoječ sistem odvajanja komunalne odpadne vode, ki se bo zaključila z ustreznim čiščenjem na čistilni napravi Zreče za 8500 populacijskih enot.

V okviru prva faze bo izvajalec del zgradil 2,18 kilometra sekundarne kanalizacije na območju zgornje Dobrave oz. Obvozne in Vodovodne ceste, ter dela Ceste na Roglo in dela stare zadruge. Rok za dokončanje omenjenih del je 150 koledarskih dni od uvedbe v delo oz. januarju prihodnje leto. S tem bodo omogočili priključitev na čistilno napravo Zreče 65 prebivalcem omenjenega območja.

V drugi fazi bo zgrajenih 1,06 kilometra sekundarne kanalizacije na območju Osredka in od Osredka do Ulice 12. oktobra. Rok za dokončanje teh del je do konca letošnjega leta, na omenjeno čistilno napravo pa se bo priključilo 51 prebivalcev omenjenega območja.

Izvajalec del bo v tretji fazi zgradil 1,34 kilometra sekundarne kanalizacije na območju dela Strme ceste, Tovarniške ceste in Vinogradne, ter del Zlakovške ceste in Ilirske poti. Rok za dokončanje omenjenih del je najkasneje do sredine septembra prihodnje leto S tem bodo omogočili priključitev na čistilno napravo Zreče 114 prebivalcem omenjenega območja, poroča STA.

V četrti fazi pa bo podjetje AGM Nemec zgradilo 2,95 kilometra sekundarne kanalizacije na območju dela Ilirske poti, Brega in Brinjeve gore ter Ceste pod hribom. Tudi ta dela naj bi bila dokončana do sredine septembra prihodnje leto, na čistilno napravo Zreče pa se bo priključilo 176 prebivalcev Zreč.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine