6.4 C
Ljubljana
četrtek, 23 septembra, 2021

Zmago Jelinčič Plemeniti: “Pozabili smo tisto, za kar smo se borili. Naredimo Slovenijo tako kakršno smo vedno želeli: dobro, pametno in pa tako, kjer bomo lahko dobro živeli vsi državljani!”

Pred 30-imi leti smo se Slovenci v veliki večini odločili za odcepitev od Jugoslavije in za samostojnost. Ob tej priložnosti nam je, vsem tistim, ki nam je to še danes vrednota, čestital tudi poslanec državnega zbora še iz 90-ih, Zmago Jelinčič. Pozval je, naj v teh težkih časih stopimo skupaj, kdor pa noče, pa naj zapusti našo domovino, s katero ni zadovoljen.

Zmago Jelinčič je poslanec državnega zbora, ki je že dolgo in od nekdaj je znan po tem, da reče kaj takega, kar bi si večina politikov sicer upala le za šankom, mnogi pa še tega ne. S svojo neposrednostjo ni skoparil niti v svoji Twitter čestitki slovenski državi in vsem tistim državljanom, ki nam je Slovenija še danes intimna opcija. Tistim drugim pa je brez sramu svetoval, naj našo državo zapustijo.

Dolgoletni poslanec državnega zbora in predsednik SNS Jelinčič, je znan po tem, da je brez dlake na jeziku. To je dokazal tudi tokrat, ko je na svojem čestital Sloveniji in vsem zavednim Slovencem, 30 let od zgodovinskega plebiscita in odločitve za samostojnost in odcepitev od Jugoslavije.

Ob tem je razmišljal, da smo z osamosvojitvijo marsikaj pridobili in marsikaj izgubili, a da je zdaj spet čas, da stopimo skupaj. Tisti, ki pa jim kaj ni prav, naštel je tiste, ki k nam vdirajo, tiste, ki našo državo rušijo, pa je pozval, naj zapustijo našo državo.

“Pozabili smo tisto, za kar smo se borili,” je opozoril Jelinčič in Slovence pozval naj stopijo skupaj. “Naredimo Slovenijo tako kakršno smo vedno želeli: dobro, pametno in pa tako, kjer bomo lahko dobro živeli vsi državljani. Tisti, ki pa vdirajo k nam, tiste pa ven! Tiste, ki rušijo Slovenijo, tiste ven! In tiste, ki hočejo uničevati našo Slovenijo, ven iz države. Tja kamor sodijo – ven izven naših meja.”

 Video https://twitter.com/i/status/1341651213083930624

Aleš Ernecl/Nova24TV

Zadnje novice

Ste jo videli?

Sorodne vsebine