15.6 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Zelo sprevržena »prvoaprilska šala« v UKC Ljubljana: lažen poziv k znižanju plač zaposlenim v zdravstvu, ki se sklicuje na odlok premierja Janše – so bili na delu levičarski kontraobveščevalci?

Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana je bil obveščen o lažnem pozivu k znižanju plač, ki naj bi ga vodstvo zavoda poslalo zaposlenim in medijem. V UKC so poudarili, da gre za neresničen poziv, policijo pa so zaprosili, naj poišče avtorje, ki “si očitno želijo sejati razdor v kolektivu”.

 

Ljubljanski UKC je danes na družbenem omrežju Twitter objavil lažni poziv, v katerem naj bi vodstvo zapisalo, da je preobremenjenost in zahtevnost dela trenutno na infekcijski kliniki veliko večja kot na ostalih oddelkih, zato naj bi se po odloku kabineta predsednika vlade odločili, da infekcijski kliniki namenijo večji delež odobrenih sredstev.

“Menimo, da je srčnost in dobrodelnost v teh časih še kako pomembna, zato vaše zaposlene naprošamo za izpolnitev obrazca, ki ga prejmejo pri vas za odobritev znižanja plače v višini 15 odstotkov za čas trajanja epidemije,” je med drugim zapisano v lažnem pozivu.

Očitno se je nekdo na zelo neposrečen način hotel igrati prvoaprilskega šaljivca. Vendar so časi zelo resni. Namen takšne bedne prvoaprilske šale, ki si tega imena niti ne zasluži, pa je bil predvsem vnesti nemir in razdeljenost med zdravstvene delavce ter med zdravstvo in vlado. In to v trenutku, ko je odločen in enoten nastop zelo pomemben. Zelo verjetno so bili na delu levičarski kontraobveščevalci.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine