20 C
Ljubljana
ponedeljek, 27 septembra, 2021

Zdravniška zbornica resno opozarja na njihove neustrezne ukrepe glede koronavirusa, saj ministrstvo za zdravje ne upošteva stroke!

V Sloveniji so zopet uradniki pametnejši od stroke. Zdravniška zbornica Slovenije resno opozarja vlado RS na neustrezne ukrepe pri morebitni pandemiji koronavirusa v Sloveniji. V Zdravniški zbornici Slovenije še naprej z zaskrbljenostjo spremljamo organiziranje zdravstvene oskrbe v primeru izbruha epidemije koronavirusa SARS-CoV-2 (COVID-19). Po izjavah Ministrstva za zdravje naj bi se v Sloveniji vzpostavilo 55 vstopnih točk in sicer v okviru enot Nujne medicinske pomoči na primarni ravni.

 

 Zdravniška zbornica Slovenije sporoča, da taka rešitev ni ustrezna, saj vodi v nenadzorovano širjenje bolezni tako med pacienti kot med zaposlenimi zdravstvenimi delavci. Zdravniška zbornica Slovenije zato predlaga, da se s ciljem maksimalne preventivne zamejitve širjenja koronavirusa regijske vstopne točke organizira v okviru območnih enot Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), to je zunaj prostorov zdravstvenih domov in enot nujne medicinske pomoči.

Glede na resne grožnje izbruhe pandemije koronavirusa v sosednjih državah Avstrije, Italije in Hrvaške so slovenske vladne oblasti še vedno zanikale resnost krize. Kljub temu, pa odstopljena vlada Marjana Šarca ni dala nobenih napotkov zdravstvenim delavcem v Sloveniji. Podali niso nobenih navodil občini Nove Gorice, ki zaradi bližine italijanske meje spada med najbolj ogrožene slovenske občine, kjer lahko izbruhne pandemijo koronavirusa. Veliko neumnost pa so si uradniki zdravstvenega ministra Aleša Šabedra privoščili, ko so vse zaščitne maske poslali na Kitajsko. Položaj Slovenije je še toliko bolj težaven, saj so Italija in Hrvaška svoje krizne karantenske centre postavili tik ob slovenski meji. Italijanski je od slovenske meje oddaljen pičlih 350 metrov.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine