22.8 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

Zanimivo: Tanja Fajon je v službi Madžara!

Evroposlanka Tanja Fajon iz vrst Socialdemokratov v Sloveniji uživa zaslužen sloves zagovornice migrantov. V Evropi, sploh državah, ki se še želijo pridružiti EU, je njen sloves še nekoliko bolj črn, vsi jo namreč opozarjajo, naj se ne vtika v notranje zadeve posameznih držav. Tudi sama je na seznamu Sorosevih ljubljencev, ki jim judovski milijarder preko svoje fundacije Open Society zagotavlja izdatno financiranje in tako posega v notranjo politiko evropskih držav. A s Sorosevim financiranjem levice Fajonova ne vidi težav.

 

Pristojni organi morajo preiskati sporno financiranje medijev. Kar se je zgodilo z mediji na Madžarskem, nestrpnimi vsebinami, ogroženim neodvisnim novinarstvom, se lahko zgodi v drugi državi. Vsaka ima nasilne ekstremiste. Če pa so ti še financirani …” je začela s svojimi namigovanji na Twitterju evroposlanka Socialdemokratov Tanja Fajon.

Glede na to koliko ima Fajonova v zobeh Madžare in Nova24TV, preseneča dejstvo, je tudi sama v službi Madžara. Njeno ime se namreč skupaj z imenom zdaj upokojenega evroposlanca Desus Iva Vajgla pojavlja v zdaj že neslavnem poročilu fundacije Open Society judovskega milijarderja madžarskega rodu Georgea Sorosa “Reliable allies in the European Parliament (2014 – 2019)”.

Kakor je že pred leti na podlagi dokumentov mednarodnega finančnega sklada v Sorosevi lasti razkril portal 24kul.si, je Open Society Fajonovi in Vajglu nudil finančno podporo za nakup oglasov na Facebooku in drugod po spletu. Za ta namen je šlo 9.840 ameriških dolarjev, kontaktna oseba je bila Tea Jarc.

Foto: 24Kul.si

Tema, ki jo je financiral Soros v podporo slovenskim levičarjem, so bili tudi migranti. Za to je med drugim tudi za Slovenijo šlo 49.500 dolarjev. Se je mar potem čuditi, zakaj Fajonova tako silovito zagovarja priseljevanje ilegalnih migrantov v Evropo? Navkljub nevarnostim raznih kužnih bolezni, terorizma in kriminala? Pecunia non olet … Tudi za samo spremljanje dela njegovih evroposlancev v EP, med katerimi je tudi Fajonova, je Soros namenil dodatnih 122 tisoč dolarjev. Ob tem ne gre pozabiti, da ko pride do vmešavanja v notranje zadeve neke druge države, je Fajonova prepoznana strokovnjakinja. Ne samo, da so jo za tako prepoznali v Makedoniji, tudi v Srbiji nad njenim vmešavanjem v interno politiko samostojne države niso bili navdušeni.

Foto: 24kul.si

Glede na to, kako sta madžarski premier Viktor Orbán na eni strani in Soros na drugi strani že dlje časa na bojni nogi, se niti ni čuditi, da Fajonova ne mara kogarkoli, ki ima kaj dobrega povedati o Orbánu. Če lahko pri tem obenem udari tudi po SDS, pa je to zanjo še dodaten plus.

Omenjene dokumente, ki kažejo, za kaj je šel Sorosev denar v Sloveniji, lahko najdete TUKAJ in kdo je na njegovem seznamu, TUKAJ.

Ivan Šokić

 

ZAHTEVA ZA OBJAVO POPRAVKA

V skladu s 6. oddelkom ZMed-UPB1 (26. do 44. člena) zahtevam objavo popravka objavljenega obvestila z naslovom »Zanimivo: Tanja Fajon je v službi Madžara«, katerega avtor je Ivan Šokić (vir: Nova24TV.si), in je bilo objavljeno na spletni strani https://demokracija.si/slovenija/zanimivo-tanja-fajon-je-v-sluzbi-madzara.html 11. februarja 2020 ob 17.06. Zahtevam, da objavite popravek z naslednjo vsebino:  

»Tanja Fajon nikoli nisem prejela nobenega denarja Georga Sorosa ali kakšne njegove fundacije, še posebej ne fundacije Open Society Fund, nisem bila in nisem na nobenem seznamu prejemnikov denarja Georga Sorosa ali v njegovi službi, Sorosa ne poznam, z njim se nisem nikoli srečala ali kakor koli drugače komunicirala. Ne George Soros in ne Open Society Fund nista nikoli financirala moje politične, ali facebook, ali kakršne koli druge kampanje, ne neposredno in tudi ne posredno ne preko katere koli institucije.

Zapisi, ki jih navajate kot »dokaz«, me ne povezujejo z nobeno od vaših trditev. Ugotovili boste, da na seznamih o sofinanciranju, ki jih objavljate, sploh ni mojega imena. Trditev o domnevnem financiranju niste ne vi ne kdor koli iz vašega medija pri meni nikoli preverjali.« 

S spoštovanjem, 

Tanja Fajon, poslanka v Evropskem parlamentu

Ljubljana 14.2.2020

Zadnje novice

Sorodne vsebine