30.2 C
Ljubljana
petek, 30 julija, 2021

Zanimivo, kako sodna preiskava sodnice Topolškove, Šketovega tožilstva, ki pri funkcionarjih SD naroča cenitve, in pisanje Večera sovpadajo s sestavljanjem vlade

V skoraj neverjetno časovno ujemanje med padcem vlade Marjana Šarca (LMŠ) in formiranje nove vlade Janeza Janše (SDS), se te dni zlagajo pravosodni postopki in pisanje štajerskega dnevnika Večer o njih.

 

Članek, objavo je delil Uroš Esih, je podpisala Damjana Žišt, v njem pa manjka vrsta podatkov. Od tega, da je sodnica Irena Topolšek po prvi cenitvi, ki je potrdila ustrezno prodajno ceno, po namigu tožilstva naročila novo pri funkcionarjih SD. Ko je ta padla na višjem sodišču, pa še eno pri istem cenilskem združenju, vse dokler rezultat ni bil všeč tožilcu. Po padcu vlade pa je bila preiskava bliskovito zaključena.

Pri vsem skupaj pa ne gre spregledati, da je šef Vrhovnega državnega tožilstva, torej prvi med tožilci, zadnjih nekaj let Drago Šketa, ki se je v tožilski hierarhiji uveljavil skozi procese zoper nekdanjega mariborskega župana Franca Kanglerja.
 
Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine