2.3 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Zakaj tako dolgo? Kljub temu, da so za testiranje poizvedovali vse od torka, so 31-letnico testirali šele včeraj zvečer!

Za Primorske Novice je spregovorila 31-letnica iz Lucije, pri kateri so včeraj zvečer potrdili okužbo z novim koronavirusom. Ta je povedala, da je ob prihodu domov o slabem počutju nemudoma obvestila svoje svojce, ki so od torka dalje iskali nasvet pri pristojnih institucijah. Zaskrbljujoče je, da je tako dolgo trajalo, da so sploh opravili test. Institucije so pač na podlagi njenega opisa stanja, kjer ni bilo sledu o vročini, presodile, kako testiranje naj ne bi bilo nujno. No, pa je očitno bilo. 

 

“Običajno redko zbolevam, imam močan imunski sistem, a tokrat so bili občutki drugačni. Imela sem glavobole, čutila sem utrujenost in bolečine v mišicah,” je glede svojega počutja v telefonskem pogovoru za prej omenjeni medij izdala 31-letnica, ki se je po potrditvi okužbe znašla v izolaciji na ljubljanski infekcijski kliniki.

Vsi trdili, kako testiranje ni potrebno
Pred tem je 31-letnica v Švici zaključila z opravljanjem sezonskega dela. Ker se je počutila slabo, se je ta pred vrnitvijo v domovino preko svojih družinskih članov pozanimala, če bi lahko opravila test na novi koronavirus. Zavedala se je namreč, da je bila v službi v stiku s tujci, med drugim tudi z Italijani. Njeni domači so tako že v torek pričeli z iskanjem nasveta pri zdravstvenih ustanovah v Izoli, Luciji, Kopru in koprski izpostavi NIJZ, a so vsi vztrajali, da opravljanje testa ni potrebno.

Na srečo pa se je okužena na pot domov odpravila z avtom in se vmes ni nikjer ustavljala. Z nikomer tako ni imela stikov in se je celo ob prihodu domov spravila v samozolacijo. Svojci so ji na dom, kjer živi sama, prinašali hrano in ji jo puščali pred vrati, tako da tudi z njimi stika ni imela. Kljub nadaljnjim poizvedovanjem glede opravljanja testa, je še naprej ostala na suhem z informacijami. Iz tega razloga se je sama odločila, da se odpravi v avto do izolske urgence. Šla je v prostor, kjer opravljajo teste in na poti do tja, ni imela stikov z nikomer. Nemudoma so ji nadeli masko in odvzeli bris, ki je bil pozitiven.

Foto: epa

“Tu sem v popolni izolaciji, osebje, ki prihaja k meni, je v zaščitni opremi. Še vedno se počutim utrujeno, brez energije. Danes je prvi dan, bomo videli, kako bo v prihodnjih dneh. Izolacija je lahko tudi psihično naporna. Upam, da bo vse skupaj kmalu mimo,” je povedala in poudarila, da jo čudi, kako to, da je niso testirali nemudoma, ko je prispela v Slovenijo.

Hana Murn

Zadnje novice

Sorodne vsebine