10 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Vlasta Nussdorfer pristala na ministrstvu za kmetijstvo: Pravega vedenja o težavah kmetic nima, a služba je služba

Vlasta Nussdorfer, ki je do nedavnega zasedala enega najbolj vidnih položajev v Sloveniji, bila je namreč varuhinja človekovih pravic, je ugotovila, da potrebuje novo službo, zato ji jo je priskrbelo kar ministrstvo za kmetijstvo.

Dan pred mednarodnim dnevom žena je na ministrstvu za kmetijstvo potekala ustanovna seja Sveta za ženske na podeželju, ki pa ga ne bo vodila kakšna podeželska ženska, ampak kar Vlasta Nussdorfer, ki pa s podeželjem nima kaj dosti skupnega. Res je bila rojena na primorskem podeželju, a se je kasneje v petkah udomačila na betonu.

Nekdanja varuhinja človekovih pravic pravi, da se ni mogla upreti povabilu ministrice Aleksandre Pivec na položaj predsednice sveta, saj se ji zdi pomembno, da ženske na podeželju izvedo, kakšne pravice imajo, ter da upa, da bodo kmalu stekla ozaveščanja, kot so nastopi na sejmih in okrogle mize. Prav tako se ji ne zdi prav, da kmetije po veliki večini prevzemajo moški, saj bi po njenem mnenju morale imeti tudi ženske možnost, da prevzamejo gospodarjenje na kmetiji. “Gre za osebe, ki včasih res nosijo zelo veliko breme na kmetijah, so pa tudi pozabljene, odrinjene, odmaknjene,” je med drugim povedala novopečena kmetica.

Na ministrstvu za kmetijstvo so ustanovili posvetovalni organ ministrstva z imenom Svet za ženske na podeželju. Podpredsednica tega organa je postala dejanska kmetovalka Irena Ule, tudi sicer predsednica Zveze kmetic Slovenije, a za predsednico so postavili Nussdorferjevo, ki je vse prej kot kmetica. Celo življenje je bila fina dama, če ne štejemo njene mladosti, saj je odraščala v podeželskih Batah pri Novi Gorici. Pravega vedenja o težavah kmetic nima, a služba je služba.

Morda je bil Svet za ženske s podeželja ustanovljen zato, da nekdanji varuhinji priskrbijo novo službo, ali pa gospo Nussdorferjevo, dejansko začenja zanimati kmečko življenje. Kdo ve, kako daleč je čas, ko bomo Nussdorferjevo gledali v resničnostnem šovu Kmetija …

M. M./Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine