6.9 C
Ljubljana
sobota, 10 aprila, 2021

Vlada sprejela akcijski načrt na področju prepovedanih drog za obdobje 2019-2020. Kaj pa »betoniranje« na raznih inštitutih?

Vlada se je na današnji dopisni seji seznanila s poročilom o izvajanju akcijskega načrta na področju prepovedanih drog za obdobje 2017-2018 in sprejela akcijski načrt na tem področju za obdobje 2019-2020. Njegov cilj je bolj sistematično obvladovanje pojava drog v Sloveniji in izboljšanje stanja na tem področju, poroča STA.

 

Kot so sporočili z vlade, je bila vsebinska podlaga za pripravo akcijskega načrta za obdobje 2019-2020 resolucija o nacionalnem programu na področju prepovedanih drog za obdobje 2014-2020. Njen krovni cilj je zmanjšati in omejiti škodo, ki jo za posameznika, družino in družbo predstavlja raba prepovedanih drog.

Sprejeti akcijski načrt združuje široko paleto teoretičnega in empiričnega znanja. Po navedbah vlade se z nacionalnim programom in akcijskim načrtom nadaljuje celovit in uravnotežen pristop na področju drog v Sloveniji, ki zajema programe zmanjševanja povpraševanja po drogah in programe zmanjševanja ponudbe prepovedanih drog.

Akcijski načrt za obdobje 2019-2020 se smiselno navezuje tudi na sprejete strategije s področja preprečevanja in zatiranja kriminalitete ter strategije na področju socialnega varstva.

Za zdaj pa ni znamenj, da bi vlada raziskala tudi izvor predelave drog, kar vzbuja sum, da je ta del politike močno povezan z drogeraškimi klani, ki “betonirajo” na raznih inštitutih… O drogah sicer pišemo tudi v novi Demokraciji, ki izide jutri.

Zadnje novice

Sorodne vsebine