Vlada bo danes obiskala savinjsko statistično regijo. S tamkajšnjimi župani bo vladna ekipa pod vodstvom premierja Janeza Janše po pričakovanjih govorila predvsem o gospodarstvu, infrastrukturi in prestrukturiranju premogovne Saša regije. Obisk bodo sklenili z večerno javno tribuno o razvoju regije na celjskem sejmišču.

Vlada že drugi teden obiskuje slovenske regije, tokrat se bo mudila v savinjski statistični regiji. Člani vlade se bodo najprej sešli na delovnem posvetu, ki se bo začel ob 9.30 v Podčetrtku. Sledili bodo ločeni programi predsednika vlade ter ministrske ekipe. Premier Janez Janša, ki je že v ponedeljek obiskal podjetje Vial Automation v Gotovljah pri Žalcu, se bo danes srečal z župani Zreč, Celja in Velenja, obiskal bo tudi Škofijo Celje.

Infrastrukturni minister Jernej Vrtovec, ki je v ponedeljek obiskal velenjsko občino, kjer se je v Šoštanju pogovarjal o prestrukturiranju premogovne Saša regije s predstavniki Termoelektrarne Šoštanj, Premogovnika Velenje, Slovenskega državnega holdinga, lokalnih skupnosti in socialnih partnerjev, pa si bo med drugim na Gomilskem ogledal gradbena dela v okviru rekonstrukcije magistralne ceste Vransko-Šentrupert.

Zaključna javna tribuna vlade z nosilci razvoja v savinjski regiji pa se bo na celjskem sejmišču začela ob 19. uri.

Po velikosti je savinjska regija tretja največja med 12 slovenskimi regijami; razteza se na 2301 kvadratnih kilometrih, kar predstavlja 11,4 odstotka površine Slovenije. V regiji živi 253.845 prebivalcev oz. 12,4 odstotka slovenskega prebivalstva. Vanjo je vključenih 31 občin.