15.3 C
Ljubljana
nedelja, 26 maja, 2024

Vlada imenovala novo direktorico štipendijskega sklada

Piše: C. R.

Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji s položaja direktorja Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada Republike Slovenije razrešila Franca Pristovška. na Vlada je na mesto direktorice Javnega štipendijskega, razvojnega, preživninskega in invalidskega sklada Republike Slovenije, za mandatno obdobje štirih let in sicer od 7. 5. 2022 do 6. 5. 2026 imenovala Barbaro Leder.

Direktor Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada Republike Slovenije Franc Pristovšek je 7. 3. 2022 podal pisni odstop od funkcije direktorja javnega sklada. Odpovedni rok je največ 60 dni in poteče z dnem 6. 5. 2022.

Javni natečaj za direktorja javnega sklada je bil objavljen v Uradnem listu RS št. 38, 18. 3. 2022, na Zavodu RS za zaposlovanje 18. 3. 2022 in istočasno tudi na spletnih straneh javnega sklada. Obvestilo o objavljenem javnem natečaju za direktorja je bilo objavljeno tudi v treh dnevnih časopisih, in sicer Dnevniku, Delu in Večeru, dne 19. 3. 2022.

Rok za prijavo na javni natečaj se je iztekel dne 4. 4. 2022. Komisija za izbor direktorja se je sestala dne 7. 4. 2022 in ugotovila, da se je na javni natečaj prijavilo devet kandidatov, od katerih so bile tri prijave nepopolne oziroma neustrezne, ena kandidatka je od kandidature odstopila.

Po opravljenih razgovorih je komisija podala mnenje, da je najprimernejša kandidatka za direktorico javnega sklada Barbara Leder. Nadzorni svet javnega sklada je dne 5. 5. 2022 sprejel sklep, da soglaša s predlogom Komisije za izbor direktorice, da Vladi Republike Slovenije predlaga, da za direktorico javnega sklada imenuje Barbaro Leder.

Vir: Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine