10 C
Ljubljana
sreda, 14 aprila, 2021

(VIDEO) Vladni govorec Kacin opozarja, da bi slovenska vojska na naših mejah sprostila preobremenjeno policijo: V interesu državljanov Slovenije je popoln nadzor nad južno mejo!

“Države ukrepe zaostrujejo. V Belgiji z uporabo dronov nadzirajo gibanje prebivalcev. Švica izdeluje profil gibanja telefonskih uporabnikov. Švica je napotila vojsko na meje. Evropska komisija razmišlja, da bi s pomočjo mobilnih telefonov sledila razvoju epidemije,” je o ukrepih v nekaterih evropskih državah povedal Jelko Kacin.

 

V Sloveniji nekateri novinarji, mediji in politiki strašijo ostale državljane z uvedbo vojaške diktature. “Slovenska vojska na naših mejah bi sprostila preobremenjeno policijo, ki se mora še bolj osredotočiti na izvajanje zaščitnih ukrepov. Večina držav ima uvedene enake ukrepe omejitve gibanja kot Slovenija. Številne države s pomočjo vojske nadzirajo svoje meje. Naša SV je profesionalna in bo storila, kot ji bo ukazano. Imamo civilni in demokratični nadzor. Počela bo samo to, kar je v interesu državljanov Slovenije. To pa je popoln nadzor nad južno mejo,” je povedal uradni govorec vlade RS za zajezitev širjenja virusa covid-19 Jelko Kacin.

Kacin je tudi navedel, da v Sloveniji vsi trpimo škodo, še posebej gospodarstvo. Slovensko gospodarstvo prispeva v slovenski proračun največ sredstev v obliki davčnih bremenitev ter prispevkov za zdravstveno blagajno. “Po grobih ocenah za države OECD vsak teden krize izgubimo 0,5% BDP, kar za Slovenijo pomeni 33 milijonov evrov na dan. Potrebno je biti maksimalno odločen, epidemijo premagati in rešiti čimprej. Brez ukrepov bi umrlo veliko število ljudi. Bolezen bi se še bolj razširila. Zdravstvene kapacitete ne bi niti približno dohajale. Povečanje števila respiratorjev je nujno, a to ni rešitev epidemije in krize. Za prekuženje prebivalstva bi potrebovali več let. Škoda bi bila večja,” je pojasnil Kacin.

Več si lahko preberete in video ogledate TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine