10.9 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

Video: Vladne zadeve? Razkrivamo, katero je v svojih prostorih gostil Šarec

Vlada Marjana Šarca (LMŠ) je v prvih petih mesecih svojega delovanja zaradi škandalov, ki so vznemirili javnost, ostala brez treh ministrov, Šarec pa brez enega državnega sekretarja, ki ga je imenoval v svoj kabinet.

Vse štiri so odnesli hudi škandali – Marka Bandellija (SAB) grožnje na lokalni ravni, Dejan Prešička (SD) mobing nad podrejenim, ki pritiska ni zdržal in si je vzel življenje, Jureta Lebna (SMC) sum zlorabe proračunskega denarja za financiranje stranke SMC prek makete 2. tira, državnega sekretarja Petra Vilfana (DeSUS) pa davčna utaja.

Marjan Šarec pa se v Kabinetu predsednika vlade Republike Slovenije medtem namesto z vlado ukvarja s stranko LMŠ. Konkretneje, s kadrovanjem v svoji stranki LMŠ za volitve v Evropski parlament. Šarca smo spraševali, kaj je 21. februarja 2019 od 15.17 do 16.34 na obisku počela (takrat še) novinarka POP TV Irena Joveva, pri čemer smo prosili za vsebinsko pojasnilo, za kakšno vladno zadevo je šlo.

Odgovor iz vladnega kabineta priča, da je Šarec vladne prostore spremenil v strankarsko pisarno, pojasnili so: “Gospa Irena Joveva je prišla na sestanek h gospodu Marjanu Šarcu v zvezi s svojim morebitnim sodelovanjem pri volitvah v Evropski parlament (EP).”

Sicer pa je Šarec tudi na četrtkovi novinarski konferenci po seji vlade dokazal, da je v preteklosti sicer mogoče študiral nastope voditeljev, da se pa s študijem pravnega reda v Republiki Sloveniji še ni ukvarjal.

Če boste prisluhnili njegovi izjavi v posnetku, ki je v celoti objavljen na spletnih straneh vlade, boste slišali, kako prostodušno pove, da mu je za zakon o vladi “čisto vseeno”.

Najbrž tudi mimika priča, da ni najbolj prepričan, za kaj gre, še zdaleč pa se mu najbrž ne sanja, da gre za temeljni dokument, ki opredeljuje delovanje vlade. O čemer lahko več prebere na spletnih straneh vlade, posnetek teh objavljemo spodaj.

Sicer pa je poslovanje Šarčevega kabineta, od koder vsak mesec nakažejo nekaj več kot 80 evrov na račun Šarčeve stranke LMŠ, pod drobnogled vzelo tudi računsko sodišče.

Video https://www.youtube.com/watch?v=h5sKMSsaeek

Škandal24

Zadnje novice

Sorodne vsebine