0.5 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

(VIDEO) V javnost prišel nov posnetek moškega, ki sredi Slovenske ceste kriči: “Janšo je treba ubit. Dela zgago že 30 let!” – policija ni ukrepala

V javnosti se je pojavil nov posnetek, ki dokazuje, da so bili med protestniki, ki so sodelovali na “Protestu proti sovraštvu” tudi nasilni posamezniki, ki so pozivali k uboju bodočega predsednika vlade Janeza Janše. Kot smo na Nova24TV že poročali, je novinar Luka Svetina pred poslopjem stranke Desus v petek posnel, kako se je eden izmed protestnikov “drl” ubi Janšo, nakar se mu je pridružil(a) vsaj še en protestnik, nekaj ljudi je to pospremilo s smehom, nekateri pa so žvižgali in provokatorja pozivali, naj prestane. Po naših informacijah je eden izmed policistov stopil do starejšega moškega in ga umiril, toda nov posnetek, ki se je pojavil na Twitterju, istega človeka prikazuje v “akciji” na slovenski cesti, kjer nadaljuje s svojimi pozivi k uboju predsednika stranke SDS. Kot je razvidno iz posnetka, je za kamero novinar Vladimir Vodušek, ki se ob snemanju nasilneža smeji, nakar v kamero pogleda drug moški in zagrozi z besedami, “nikar se ne smej Vodušek, ti si isti drek kot Janša”.

“Janšo je treba samo ubit, pa nič drugega. Dela zgago 30 let, porkamadona,” ob hoji z drugemi protestniki po Slovenski cesti izreče isti moški, ki je s pozivi začel že pred poslopjem Desusa. Policist, ki je moškega okaral že pred Desusom, je tudi tokrat na Slovenski cesti samo opozoril provokatorja. Kaj točno mu je dejal, iz posnetka zaradi slabega tona ni mogoče razbrati, se pa razločno sliši moškega, kako nadaljuje svojo misel: “Točno je treba, pa včasih še kej huj!”

Bolj zaskrbljujoče je, da je na posnetku videti precej nasmejanih obrazov, ki se očitno ob pozivih moškega zabavajo, nihče pa v tem primeru ne obsodi njihovega ravnanja. Voduškov portal TOP TV sicer trdi,  da je intervenirala policija in moškoega odpeljala s prizorišča. Ali so ga identificirali in proti njemu sprožili kakšen postopek, ni znano.

Uredništvo Nova24TV je zato pisalo Slovenski policiji. Zanimalo nas je, kdo je moški na posnetkih, zakaj proti provokatorju niso odločneje ukrepali, saj gre za odkrite grožnje s smrtjo. Zanimalo nas je, kako sicer ukrepajo ob takšnih izjavah, uperjenih proti znanim politikom. Na odgovore še čakamo.

Naše kamere so moškega posnele že pred državnim zborom nekaj po 17. uri, ko je ob govorih organizatorjev, Nike Mahnič, Filipa Dubranića in tudi Svetlane Slapšak, ki so bili uperjeni proti voditeljema strank Desus in SMC, Aleksandri Pivec ter Zdravko Počivalško grdo preklinjal in vzklikal “ubit, ubit, treba jih je ubit, samo ubit”.

Opomba: tvit, na katerem je bil dostopen postenek, je bil vmes že izbrisan.

Zadnje novice

Sorodne vsebine