7.4 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

(VIDEO) Takole je Zoran Janković lagal Ljubljančanom o svoji skrbi za čisto Ljubljano, zdaj namreč zastruplja vodo!

“Zelo preprosto. Tako, da ne smetim, da ne odvažam odpadkov na nedovoljena odlagališča. Celo opozarjam, da se tega ne sme delati. Prav tako ločujem odpadke,” je sveto v odgovor zatrjeval ljubljanski župan Zoran Janković, ko so ga povprašali, kako osebno skrbi za čistejše in lepše okolje. Vidimo lahko, da je Janković grdo lagal Ljubljančankam in Ljubljančanom, saj dandanes brez kakršnegakoli sramu gradi kanalizacijo čez vodonosnik čiste pitne vode za celo Ljubljano. 

 

Sodni izvršitelj je namreč v spremstvu praktično celotne bežigrajske policijske patrulje na silo uveljavil začetek nadaljnje gradnje spornega kanala. Pripeljali so gradbene stroje, bagri so nemudoma začeli kopati po privatnih zemljiščih, za katera pa naročnik, to je Mestna občina Ljubljana, ni imel ne urejenega gradbenega dovoljenja ne urejene služnostne poti. Tako je prišlo do ogrozitve že druge ustavne pravice, in sicer pravice do zasebne lastnine.

Sprenevedanje, neodzivnost, molčečnost
Kljub temu, da je pod vprašajem zdravje 300 tisoč prebivalcev Ljubljane, gre namreč za projekt, ki zaradi svoje izpostavljenosti predstavlja potencialno grožnjo več generacijam z nepovratnimi škodljivimi posledicami, smo priča neverjetni molčečnosti, neodzivnosti in predvsem sprenevedavosti pristojnih organov. Poslanec SDS dr. Anže Logar je v preteklih mesecih na pristojna ministrstva naslovil več ustnih in pisnih poslanskih vprašanj, s katerimi je opozarjal na nedopustno gradnjo kanalizacijskega voda do centralne čistilne naprave nad vodovarstvenim zajetjem Kleče.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine