16.2 C
Ljubljana
četrtek, 23 septembra, 2021

(VIDEO) Spontani protesti? Niti slučajno! Gre za ideološko obarvane in nevarne akcije ekstremistov!

Janez Juhant, duhovnik in teolog, ki je v včerajšnji oddaji prav tako sodeloval kot eden izmed sogovorcev, je zavrnil prepričanje, da je šlo v petkovih protestih za spontane dogodke, obenem pa jasno izpostavil, da takšni množični protesti, na katerih je zgolj v Ljubljani sodelovalo preko pet tisoč ljudi (po navedbah policije), povečujejo možnost ponovitve krize zaradi epidemije koronavirusa. Glede ideološko obarvanih protestov v Mariboru, kjer so protestniki prav tako kolesarili in kjer je eden izmed aktivistov vihtel jugoslovansko zastavo, pa je Juhant prepričan, da v samostojni Sloveniji takšno početje nima kaj iskati. 

 

Gosta včerajšnje oddaje 24ur zvečer sta bila Janez Juhant, sicer duhovnik in teolog ter podpisnik peticije v podporo akrualni vladi Janeza Janše ter levičarski aktivist Jaša Jenull, ki sta komentirala včerajšnje “biciklistične” politikantske podvige v Ljubljani in Mariboru, s katerimi poskušajo protestniki, sicer ob očitni podpori tako dela politične stroke kot tudi medijev, zrušiti aktualno vlado Janeza Janše, ker jih jezi, da je ta uspešna v boju z epidemijo koronavirusa. Obenem želijo z nelegalnimi množičnimi zborovanji tudi poslabšati zdravstveno stanje v Sloveniji, pred čimer je včeraj še posebej opozarjal prav Juhant ter pozval k složnosti v času boja proti skupnemu sovražniku. Po drugi strani pa je Jenull prepričan, da gre za spontane proteste, ki niso ne levi, ne desni, in ki so potrebni za to, da se vlada Janeza Janše, ki po njegovem prepričanju razdvaja ljudi, čimprej konča.

Jenull je ob tem na novinarsko vprašanje, kako realna je zahteva nekaterih protestnikov, da vlada Janše odstopi dejal, da “gre za to, da je nujno, da vlada odstopi, in da se čim prej izvedejo predčasne volitve.” Aktivist je ob tem izrazil prepričanje, da je aktualna vlada izkoristila eno največjih kriz v zgodovini Slovenije, in sicer za poskus izvedbe državnega udara. Ob tem pa je v hujskaškem slogu protestnikov vladi očital celo vrsto nepravilnosti pri njenem ravnanju, med drugim pri dobavi zaščitni opreme, napade na medije, neupoštevanje stroke in širjenje sovraštva itd. Po njegovem prepričanju so ljudje že pred časom povedali, da Janše ne želijo videti v vlogi predsednika vlade, čeravno je povsem jasno za koga so se na zadnjih državnozborskih volitvah ljudje odločili. Ob tem je več kot očitno, da je skušal aktivist minimalizirati demokratično voljo slovenskih volivcev. “Mislil, da je nujno, da se izvedejo volitve.” je še dejal.

Na nezakonitih protestih sodelovala opozicija LMŠ, SD, Levica
Na novinarsko vprašanje, ali bodo protestniki dosegli svoj cilj, torej odstop vlade, pa je Juhant dejal, da je “žalosten ob takšnih pojavih, predvsem pa ob takšnem govorjenju, ki ga je pravkar spregovoril Jelull. Glede na vse sedanje medijske manipulacije, ki so se dogajale v slovenski javnosti, je to seveda za nekatere očitno razumljivo. Še bolj žalostno pa je, da je v tem sodelovala tudi opozicija, ki ima za to legalne poti in tako kršila zakonodajo.” je bil priznani duhovnik in teolog upravičeno zgrožen nad hujskanjem že omenjenega sogovornika. Obenem je Juhant še pristavil, da je glede protestov slišal samo to, da naj bi vlada delala narobe, čeprav je večina Slovencev z njo povsem zadovoljna, vse izrečeno pa označil za neutemeljeno in prazno govorjenje ter Slovenke in Slovence pozval k zasluženi podpori vladi, saj gre za višek, kar se sedaj dogaja.

Več si lahko preberete TUKAJ.

……………..

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine