9.3 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

(VIDEO) Prof. dr. Ernest Petrič za Nova24tv: “Vnaprej reči, da je koalicija, ki se snuje v skladu z ustavo, sovražna, pomeni diskvalifikacijo polovice slovenske politične scene!”

V luči petkovega tako imenovanega shoda “proti koaliciji sovraštva,” je stanje v Sloveniji in nagnjenost radikalne levice v Sloveniji k izključevanju komentiral tudi svetovalec predsednika Boruta Pahorja in nekdanji predsednik Ustavnega sodišča RS, prof. dr. Ernest Petrič.

 

“Nič ni narobe, če bodo izražali svoje nezadovoljstvo. Ampak vnaprej reči, da je ta koalicija, ki se zdajle snuje v skladu z ustavo, v skladu z zakonom, v skladu če hočete z voljo poslancev in volivcev, ki so jih izvolili “koalicija sovraštva”, ali nekaj podobnega, to pa pomeni – kot diskvalifikacijo pravzaprav polovico slovenske politične scene,” v pogovoru za Nova24TV dan pred začetkom shoda “proti koaliciji sovraštva,” ki so ga organizirali člani slovenske radikalne levice povedal svetovalec predsednika Boruta Pahorja, prof. dr. Ernest Petrič.

” To, seveda, je nesprejemljivo,” je povedal Petrič. “To ne peljete družbo nikamor. To nas pelje samo v nove dodatne razdore, prepire in dodatne stvari. In, ne vem, skorajda ne morem razumeti, da v tej moji lepi domovini, ki jo imam vendarle za eno zrelo – kolikor toliko zrelo demokratično družbo, da se take reči možne.”

Več si lahko preberete in video ogledate TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine