17.9 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

(VIDEO) Predsednik SDS Janez Janša na konferenci v Romuniji: Komunisti, kot je Kučan, so prisotni v vseh porah družbe, njegov Forum 21 pa je neuradno še zmeraj najmočnejša organizacija

V romunskem mestu Temišvar so se pred tridesetimi leti začeli dogodki, ki so pripeljali do nasilne spremembe enega najbolj brutalnih komunističnih režimov v Evropi. Trideset let pozneje so v istem mestu priredili konferenco o revoluciji leta 1989, na kateri so razpravljali o tem, kako so prelomni dogodki vse od takrat vplivali na življenje Romunov. Tam je kot eden izmed pomembnih govorcev spregovoril tudi nekdanji premier in predsednik SDS Janez Janša, ki je opisal situacijo v Sloveniji in opozoril na nevarnost, ki ni minila, saj so komunisti prisotni v vseh porah slovenske družbe.

V romunskem mestu Temišvar so se pred tridesetimi leti začeli dogodki, ki so pripeljali do nasilne spremembe enega najbolj brutalnih komunističnih režimov v Evropi. Trideset let pozneje so v istem mestu priredili konferenco o revoluciji leta 1989, na kateri so razpravljali o tem, kako so prelomni dogodki vse od takrat vplivali na življenje Romunov. Prisotne so bile osebe, ki so same aktivno prispevale k spremembi političnega sistema v svojih domovinah, še danes pa se neutrudno zavzemajo za demokracijo.

Moderator razprave Zsolt Szilágyi je uvodoma povedal: “Z nami je Janez Janša, ki je bil trikrat v zaporu, ne le zaradi komunistov, ampak tudi zaradi njihovih naslednikov. Lahko rečemo, da je on premier, ki je spremenil politični sistem v Sloveniji.”

Več si lahko preberete in video ogledate TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine