15.7 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

(VIDEO) Poglejte to partijsko enoumje komercialne POP TV, ki ne razume osnovnih temeljev demokracije

“Drage državljanke, dragi državljani, ni vojne, ni izrednega stanja v parlamentu, imamo nekoga, ki hoče nekaj dobrega narediti in na drugi strani užaljene, cepetajoče poražence, ki so si sami odžagali vejo, na kateri so sedeli,” je v tokratni oddaji z naslovom Kdo vam laže: O lažeh v času koronavirusa ostro dejal njen voditelj Boris Tomašič ter tako pojasnil domnevno “vojno v Državnem zboru”, ki jo je lansirala komercialna POP TV v slogu enopartijskega enoumja, saj demokratično nasprotovanje različnih političnih strani dojema kot nedemokratično. “Popu se je čist skisalo v glavi. Do konca. Kaj je to? Politična vojna, spopad, bitka?” je bil do pristranskega poročanja še kritičen Tomašič ter po osnovnošolsko pojasnil osnovna pravila demokracije. Tomašič se je dotaknil tudi novonastale situacije v SD. V četrtek je namreč odstopil Dejan Židan s položaja njenega predsednika, George Soros pa je na njegovo mesto očitno že poslal evropsko poslanko Tanjo Fajon. Tomašič ob tem upa, da stranka ne bo zamenjala vseh kadrov, ki jo peljejo na pot izvenparlamentarne stranke. 

 

V oddaji Kdo vam laže je voditelj Boris Tomašič uvodoma najprej nagovoril slovenske državljane in davkoplačevalce ter dejal, da nas je po šestih letih trdega boja zapustil Dejan Židan. Ob tem je Tomašič poudaril, da Židan ni več predsednik SD. “Gre za človeka, ki si zasluži spomenik. Gre za politika, ki je v Slovenijo pripeljal žarek upanja, da se bo demokracija razvila do konca,” je v slogu osmrtnice naznanil že omenjeni voditelj. Ob tem je še poudaril, da je naslednico zveze komunistov, ki se je iz partije prelevila v socialne demokrate, uspešno vodil na pot izvenparlamentarnih strank. “On je stranko vodil iz poraza v poraz,” je še pojasnil Tomašič. Mi, demokratični ljudje, pa po njegovih besedah upamo, da stranki na naslednjih volitvah ne bo več uspela uvrstitev v parlament. “Žal so se vmešali strici iz ozadja in so ga odstopili. Tako, da od tega projekta demokratizacije Slovenije ne bo nič oziroma se bo nekoliko upočasnil,” je še uvodoma pojasnil ter pristavil, da bodo sedaj mediji, nekako poskušali dvigniti SD kot edino zveličavno bodočo zmagovalko, s tem ko bodo na mesto predsednice postavili Tanjo Fajon, aktivistko Georgea Sorosa.

Po njegovih besedah bo Fajonova skušala dajati vtis, da je SD resna stranka, ki ima tudi kakšne vrednote, ki niso zgolj komunistične. “Tanja Fajon je evropska poslanka, gotovo ste že slišali zanjo. Ona bo s svojo retoriko poskušala prepričati več volivcev, kot je to uspelo Dejanu Židanu.” Ob tem je Tomašič novo vodstvo SD prosil, da ob tej hudi izgubi, ki smo jo demokrati doživeli ob Židanovem odhodu,  ne bi ob svojih čistkah v stranki odstranili tudi njegovega najljubšega piarovca Denisa Sarkića, saj je on edino upanje, da bo SD izpadel iz parlamenta. “Upanje sicer umira zadnje. Jaz pravim, Denis drži se, ne se dat, ostani, vztrajaj, kakšna straniščna plakatna zgodba bi bila dobrodošla in zanimiva za to oddajo,” je hudomušno še zaključil Tomašič in poudaril, da se bodo glede tega odločili sami v stranki SD ter še pristavil, da je ta notranja demokracija pri komunistih zelo močna. Ob tem še upa, da bo Židan z nami ostal tudi v prihodnje, vsaj kot nek svetovalec Fajonove ter da bodo ohranili vsaj podpredsednika stranke Matjaža Nemca. “Matjaž Nemec je le neka kapaciteta, človek intelektualec, on je recimo že pri 27-letih maturiral. Je borec za javno šolstvo,” je še pojasnil.

Več si lahko preberete in video ogledate TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine