24.7 C
Ljubljana
nedelja, 20 junija, 2021

[Video] Moravske Toplice postale mesto duhov – Župan Glavač kljub vsem tegobam vesel, da v občini še nimajo nobenega okuženega

Moravske Toplice so eden večjih turističnih krajev v Prekmurju. V enem letu imajo približno 500 tisoč nočitev. Sedaj so zaradi epidemije koronavirusa postale mesto duhov. “Enako je kot v vseh drugih večjih središčih v Sloveniji. Vsi se držijo uredbe, navodil, ki jih je potrebno izvajati ob tej epidemiji. Vesel sem, da ne beležimo še nobenega okuženega v naši občini,” se razmer v svoji občini zaveda župan Moravskih Toplic Alojz Glavač.

Župan Alojz Glavač se zaveda situacije, v kateri se je znašla Slovenija. Podpira tudi ukrepe, ki jih je do sedaj sprejela Janševa vlada. “Ukrepi so v redu, ne glede na to, da je nekje tudi posmehovanje. Dejstvo je, da imajo države, ki so preventivno zadosti zgodaj pristopile ukrepom za zajezitev, manj okuženih. Dejstvo je, da je to globalna zadeva. Posledice gospodarstva bodo svetovne,” je povedal župan občine Moravske Toplice.

V teh dneh je Hrvaško prizadel močan potres. Na pomoč se je odzvala tudi Slovenija. Po besedah obrambnega ministra Mateja Tonina bo Slovenija poslala deset šotorov, 60 postelj in spalnih vreč ter 20 grelnikov za šotore v teh mrzlih dneh. Vrednost pomoči je 107 tisoč evrov, na Hrvaško pa bo prispela ob pomoči spremstva hrvaških varnostnih organov.

Vlada Janeza Janše je sprejela nove zakonske predloge, ki bodo nagradili vse, ki so ob krizi koronavirusa COVID-19 najbolj izpostavljeni, s povišanjem plač med 10 in 200 odstotkov.

Vsi funkcionarji si bodo solidarnostno znižali plače za 30 odstotkov. Janša je obiskal tudi drugo kritično slovensko občino, Metliko. Več si lahko ogledate v novicah v videoposnetku.

Video https://www.youtube.com/watch?v=NLQP5pUC6pQ&feature=emb_logo

Luka Perš/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine