19.8 C
Ljubljana
četrtek, 5 avgusta, 2021

[Video] Kdo vam laže? Tokrat na tapeti Zgaga, Društvo novinarjev Slovenije in opozicija, ki laže o členu 37.a, ki bi vojski dovolil da pomagajo policiji pri izvajanju nalog na meji

“Kje ste bili v Društvu novinarjev Slovenije (DNS), ko sem hodil na zaslišanje na policijo. Jože Biščak, Marjanca Scheicher, Miro Petek smo hodili na zaslišanje na policijo zaradi tega, kar smo zapisali. Kje je bila vaša obramba svobode tiska, medijev, takrat, ko so nas na policiji zasliševali,” je DNS izzval voditelj oddaje “Kdo vam laže” in odgovorni urednik Nova24TV Boris Tomašič. V svoji najnovejši oddaji se je lotil diskreditacij iz tujine, ki so jih pri DNS propagirali preko novinarja Blaža Zgage in Mednarodnega združenja za tisk (IPI).

Društvo novinarjev Slovenije je s pismom anonimne novinarke zavajalo svetovno javnost preko IPI. “Prvič, nimate jajc, da bi povedali, koga kritizirate. Drugič, če ste novinarji, navedete konkretne primere. Ta oddaja vam je konkretni primer. Zmerjam vas in žalim vas zaradi vašega neprofesionalnega dela.  Tretjič, če napadete, in če žalite vi, ne pričakujte, da bomo prijazni z vami mi,” se je kritično izrazil o DNS odgovorni urednik Nova24tTV Boris Tomašič.

V zadnji oddaji je bil Tomašič kritičen do novinarskega dela Blaža Zgage, ki od prve sekunde oblikovanja Janševe vlade le to konstantno kritizira tako v Sloveniji kot v tujini. Tako je preko Sveta Evrope, IPI in v hrvaškem tedniku Nacional prikazoval Slovenijo, kot da bo pod aktualno vlado postala totalitaristična država. “Blaž Zgaga, lažeš in nagajaš, si izmišljuješ stvari. V njem piše [hrvaški tednik Nacional], kako bo demokracija umrla, kako napada novinarje, še malo pa bo diktatura. Blaž Zgaga, nehaj in nehaj jokati Društvu novinarjev Slovenije. Vemo, kakšno je tvoje poslanstvo, od česa živiš. Na sodišču, če imaš pogum, da me tožiš, bova ugotovila, kdo te plačuje, pa bo vsem jasno to, kar delaš,” je rekel Tomašič.

DNS je objavilo anonimno pismo novinarke, ki se boji za svoje delovanje. “Vse novinarje, ki so javno spregovorili o tem, so vedno bolj napadali. Debata ne teče o določeni težavi, ampak osebno o novinarjih. Zato želim ostati anonimna. Počutila sem se fizično ogrožena, saj ti tviti tvorijo javno mnenje in lahko izzovejo reakcijo nestabilnega človeka,” so zapisali v DNS.

Tomašič je ob tem DNS pozval, naj se usedejo z odgovornim urednikom Demokracije Jožetom Biščakom, ki jim bo lahko ure in ure kazal vse grožnje in zmerljivke, ki sta jih bila deležna s Tomašičem deležna. “Niste pa niti novinarji, niti slovenski. Ker ste bili tiho ob napadih bivšega predsednika vlade na t.i. sovražni govor. Točno se je vedelo, na koga leti, pa si nihče ni upal povedati,” je Tomašič opozoril na dvoličnost.

V teh dneh je Zgaga sodeloval v novi provokaciji proti vladi Janeza Janše. Skupaj z Darkom Štrajnom in Borisom A. Novakom so vložili kazensko ovadbo proti neznanemu storilcu Kriznega štaba RS zaradi vsebine določenega tvita. “Blaž Zgaga, Boris A. Novak, Darko Štrajn so ovadili Krizni štab zaradi enega tvita, ki so ga objavili. Vedeli so, da je izmišljena kazenska ovadba in je bila gladko zavržena.”

“Kretenskih ovadb tudi naše tožilstvo ne obravnava. Gospodje, to je zrelo tudi za vašo kazensko ovadbo. Kriva ovadba je tudi kaznivo dejanje. Ne se čuditi, če se bo to zgodilo. V 283. členu Kazenskega zakonika je jasno zapisano. Vedeli ste, da ni bilo storjeno kaznivo dejanje, pa vseeno, ker morate nagajati. Vaša socialistična črna duša ne dovoli, da bi se ta vlada ukvarjala z krizo, ampak bi se morala z vami. “

Nekateri iz opozicijskih vrst so tudi strašili, da bo Slovenska vojska zasedla ulice in bo Janez Janša spremenil Slovenijo v diktaturo. “Lagali so vam, da bo vojska na ulicah. Ne bo. Ta člen [37.a] tega zakona ne dovoljuje. Predvideva samo to, da pomaga policistom na meji ter da se jih  razbremeni, da lahko delajo stvari v notranjosti. Opozicija, če boste blokirali ta člen, se zavedajte odgovornosti,” je opozoril Tomašič.

To je le nekaj zanimivih tematik, ki jih je izpostavil voditelj oddaje Kdo vam laže Boris Tomašič. V njej pa lahko izveste tudi o novih zavajanjih Dejana Židana, Luke Mesca in Marjana Šarca. Boris Tomašič pa vabi vso zainteresirano slovensko javnost, da mu še naprej pošiljate predloge na:
– elektronski naslov: [email protected]
– Twitter račun: @nemarambutlov

Video https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=gKSHBUKL_gs&feature=emb_logo

Luka Perš/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine