18.6 C
Ljubljana
nedelja, 20 junija, 2021

(VIDEO) Gostilniška opozicija, dovolj je, čas je, da zategnete ročne zavore

Politična komedija opozicije v Državnem zboru se nadaljuje. V glavnih vlogah so nastopili poslanci Franc Trček, Violeta Tomić in Jani Möderndorfer. “Vi niste komentator. Vi vodite sejo. Če želite biti komentator, pojdite se na Nova24TV zaposlit,” je zabrusil novopečeni poslanec iz vrst Socialnih demokratov Franc Trček. “Toliko nestrpnosti kot vlada v tej dvorani, je v vseh dvoranah, kjer zasedajo matična delovna telesa do zdaj v dvanajstih letih nisem doživel,” se je na novo nespoštljivo obnašanje do predsedujočih na sejah državnega zbora kritično odzval vodja poslanske skupine DeSUS Franc Jurša.

 

Opozicija izkoristi vsak trenutek za politični cirkus v parlamentu. V glavnih vlogah pa so blesteli novopečena poslanca SD in LMŠ Franc Trček in Jani Möderndorfer in tovarišica iz Levice Violeta Tomić. V svojih izjavah so izkazali globoko nespoštovanje do predsednika Državnega zbora Igorja Zorčiča. “Moj postopkovni predlog je bil, da ne segate v besedo,” mu je zabrusila Tomićeva. “Moj postopkovni predlog je, da po 80. členu prekinite sejo, ker je niste sposobni voditi,” pa je predsednika Državnega zbora učil Trček. Vodja poslanske skupine Desus Franc Jurša pa je svetoval vsem bojevnikom iz opozicije, naj zategnejo ročno zavoro.

Lepo je videti, ko se pri opozicijskih poslancih prebudi bojevitost in upor proti oblasti. Glede na to, da so vidni predstavniki Levice, Socialnih demokratov in Liste Marjana Šarca javno pozivali na nezakonite proteste, ni čudno, da jim je vseeno za pravila v poslovniku Državnega zbora. Sveži član poslanske skupine LMŠ Möderndorfer se je odločil, da ne bo upošteval več navodil Nacionalnega inštituta za javno zdravje in med sejami DZ ne bo več nosil zaščitne maske. “Mi bomo določali, ne več NIJZ,” je odločen upor proti “totalitarističnim” pravilom NIJZ izrazil najbolj znani slovenski politični konvertit. Še en lep zgled za slovenske državljane.

Več si lahko preberete TUKAJ.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine