12.3 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

(VIDEO) Alarmantno stanje na ljubljanski infekcijski kliniki: V začetku smo sprejemali vse bolnike, po enem tednu si tega več nismo mogli privoščiti

Dramatične razmere na Infekcijski kliniki v Ljubljani je opisala zdravnica dr. Tadeja Kotar, dr. med. ” Dejansko sprejemamo osebe, ki so dejansko ogrožene oz. so prizadete ob sprejemu bodisi potrebujejo kisik bodisi potrebujejo dodatno nego, opazovanje. Resnost bolezni se je v štirinajstih dneh drastično spremenilo,” sporoča dr. Kotarjeva.

 

Tadeja Kotar je med drugim omenila, da vsak dan dobivajo mnogo informacij od svojih kolegov iz tujine in poskušajo najti rešitev, ki bo pomagala zajeziti  virus covid-19. “Pravzaprav je veliko novega na vseh področjih poznavanja same bolezni zdravljenja, spremljanje, načina obravnave teh bolnikov. Skratka iz ure v uro so objavljeni novi članki. Dobimo en cel kup novic, ki jih dobimo od naših kolegov po drugih državah, ki zdravijo te bolnike,” je razložila dr. Tadeja Kotar. Po njenih besedah na infekcijski kliniki nahaja 50 bolnikov, od tega jih je štirinajst v respiratorskih sobah.

Kotarjeva se je vsem zahvalila za razumevanje, predvsem pa je pohvalila zaposlene na infekcijski kliniki. “Zelo dobro delo naših intezivnistov, tako, da smo še enkrat zelo veseli. Dinamika je zelo hitra in pestra.

“Če pomislimo, kako je bilo pred štirimi tedni, “prvega bolnika, ki smo ga sprejeli četrtega marca, od takrat so se stvari spremenile s svetlobno hitrostjo. V začetku smo sprejemali vse bolnike, čim so bili pozitivni, saj smo rabili, da smo videli, kako se obnaša, kako gre klinična slika, pri katerih osebah se lahko poslabša in pri katerih ne. Po enem tednu si tega več nismo mogli privoščiti,” je stanje opisala Kotarjeva.

Več si lahko preberete in video ogledate TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine