21.8 C
Ljubljana
ponedeljek, 27 septembra, 2021

Velikodušno: Aleksander Čeferin poskrbel, da je najbogatejši Kitajec Jack Ma Sloveniji daroval 300 tisoč zaščitnih mask!

Na letališču v belgijskem Liegeu je danes pristalo tovorno letalo s kar 1,5 milijona zaščitnimi maskami, namenjenimi Franciji, Belgiji in Sloveniji. Za donacijo 300 tisoč mask, kolikor jih bomo prejeli, se je s predsednikom Alibabe Jackom Majem dogovoril predsednik UEFA Aleksander Čeferin, za kar se mu je že zahvalil predsednik vlade Janez Janša.

 

V sredo 18. marca je na belgijskem letališču Liege pristalo letalo iz Hangzhoua, ki je v Evropo pripeljalo kar 1,5 milijona zaščitnih mask. Maske je dorovala Jack Ma Foundation, namenjene pa so Franciji, Belgiji in Sloveniji. Kot so napovedali na Twitterju, bodo pošiljke nujno potrebne zaščitne opreme, ki je v Evropi trenutno primanjkuje, še sledile. Pripisali so še: “Moramo biti hitrejši!”

Čeferin posredoval pri najbogatejšem Kitajcu
Kot poroča Delo, se je za donacijo zaščitne opreme z izvršnim predsednikom družbe Alibaba Jackom Majem po telefonu dogovoril predsednik UEFA Aleksander Čeferin, za kar se mu je že zahvalil predsednik vlade Janez Janša.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine