11.4 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Vas zanima, kakšna voščila za božič so izrekli politiki?

Ob božičnem času si velikokrat voščimo, z dobrimi mislimi obdarimo naše najbližje. S skromnimi željami zapišemo pa našim najbližjim povemo, da jih imamo najraje. “Naj božična skrivnost, nedoumljiva in lepa, v vas prebudi upanje in zaupanje, da bo vse dobro. Da vse, kar se dogaja, četudi je hudo in težko, napoveduje rojstvo nečesa novega, boljšega. Verjamem, da bo tudi v časih preizkušenj, brez lučk in praznične mize, med nami razumevanje in podpora drug drugemu. In s tem moč, da premagamo vsako oviro,” je v božični poslanici sporočil predsednik vlade Janez Janša. 

 

“V letu, ki se izteka, je slovenska diplomacija z vsemi diplomati & predstavništvi skrbela, da je Slovenijo umestila na svetovni zemljevid. Vesel sem, da smo prispevali k uspehu in prepoznavnosti Slovenije Vsem našim prebivalcem vesele božične praznike in lepo 2021!,” je zapisal minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar.

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je zapisal naslednje: “Spoštovani, vem, da bomo izkušnjo letošnjega leta znali pravično presojati šele čez nekaj časa. A si želim, da bi znali prave junake leta ceniti še sedaj. Zato hvala vsem, ki ste vložili ogromne napore v to, da je slovensko gospodarstvo vzdržalo pritiske valov pandemije. Mnoga gospodarstva so pod njimi klecnila, naše je obstalo. Hvala vsem za partnerstva in sodelovanja, ki so pomembna danes in bodo še pomembnejša jutri. Hvala tudi za vse dobre nasvete in pravične kritike, ki ste jih naslavljali name. S tako korektnim dialogom nas ne sme biti strah tudi še tako zahtevnih izzivov. Ostanite zdravi in odločeni v tem, da naše gospodarstvo skupaj dvignemo zopet tja, kamor sodi: med prodorna, odgovorna in najuspešnejša gospodarstva Evrope. Srečno vam in vsem vašim zaposlenim v letu 2021!” V poslanici je Počivalšek zaželel mirne praznične dni. “Sam se bom zelo potrudil, da bodo kolikor se da umirjeni tudi na političnem prizorišču. Saj poznate moje prepričanje: zdaj ni čas za netenje viharja. Nenazadnje smo vsi na istem čolnu, na katerem piše Slovenija.”

Minister za obrambo Matej Tonin je v video poslanici ob božičnih in novoletnih praznikih vošči vsem zaposlenim na ministrstvu za obrambo, pripadnicam in pripadnikom Slovenske vojske v domovini in na misijah v tujini, številnim prostovoljkam in prostovoljcem v sistemu zaščite in reševanja ter vsem državljankam in državljanom Republike Slovenije. “V letošnjem letu ste pokazali, da se vedno lahko zanesemo na sočloveka,” je povedal. Kot je dejal v poslanici, si želi, da bi premagali epidemijo in se vrnili v normalno življenje. Poudaril je, da je veliko odvisno “od nas, od našega skupnega sodelovanja in upoštevanja ukrepov”. Verjame, da bomo skupaj zmogli in bodo prihodnje leto vse težave le še bled spomin. Za prihodnje leto je Tonin zaželel miru, medsebojnega razumevanja in strpnosti.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine