16.6 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

V senci dogajanja v Gorenju: Bobinac dobiva mesto Boruta Jamnika v državni firmi, vendar ni dolgo, odkar je Jamnikov brat v Gorenju visoko prilezel

Po ponedeljkovem nastopu Lan Lina, enega od dveh glavnih direktorjev Gorenja po prehodu v kitajsko lastništvo, sta Slovenijo stresla dva skorajda potresna sunka. Prvi je zadel zlasti Šaleško dolino, saj je Lin napovedal odpuščanja in načrte o tovarni televizorjev skorajda izbrisal z izjavo, da so v Gorenju zastareli.

 

Drugi je stresel celotno državo, citiramo Večer, ki je poročal: “”O natančnih številkah preseženih zaposlenih še ne moremo govoriti, ne želimo pa dajati vtisa, da se bo v Gorenju tudi naprej delalo lagodno po starem,” je še dejal Lin, ki poleg Gorenja vodi še Hisense International s skupno letno prodajo 8 milijard ameriških dolarjev. Lin je pojasnil tudi, od kod izvira letošnja 40-milijonska izguba. Največji delež zavzema čiščenje bilanc in njihovo prilagajanje mednarodnim računovodskim standardom, ki jih uporabljajo v družbi Hisense. Ta ne dovoljujejo kreativnega računovodstva, na podlagi katerega je Bobinčeva uprava nekako prikazovala minimalne dobičke, čeprav je bilo Gorenje dejansko v izgubi. Zelo slabo je bilo tudi prvo letošnje četrtletje, za tri odstotke so morali dvigniti tudi plače oziroma uskladiti minimalne z novo zakonodajo.”

In medtem ko na omrežju Twitter pisci ugotavljajo, da nam socialistične ideje iz glave danes izbijajo Kitajci, kjer vlada Komunistična partija, je skoraj bizarno, kaj  se istočasno dogaja v slovenskih državnih družbah.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine