13.4 C
Ljubljana
ponedeljek, 17 maja, 2021

V preiskavi napada na mariborsko sodnico policija izpustila pridržanega

Na Policijski upravi (PU) Maribor so danes za STA potrdili, da so odpravili pridržanje za eno osebo, ki so jo v petek pridržali v okviru preiskave napada na mariborsko sodnico pred tednom dni. Preiskava se medtem nadaljuje.

Po poročanju medijev je bil pridržan partner napadene sodnice Danijele Ružič. Kriminalisti naj bi ga pridržali po petkovi hišni preiskavi na njunem domu v Pekrah, pred katerim so minuli konec tedna našli hudo pretepeno sodnico.

Kot danes na svoji spletni strani poroča časnik Večer, se tožilstvo ni odločilo, da bi zanj zahtevalo pripor, zato ga policisti niso privedli k dežurni sodnici slovenjegraškega sodišča, temveč so ga izpustili. Ostaja pa, kot so izvedeli pri Večeru, osumljen vpletenosti v poskus umora.

Ali je to edini osumljeni za napad, ni znano. Kriminalistično preiskavo usmerja okrožno državno tožilstvo v Mariboru, vanjo pa je vključeno večje število kriminalistov in strokovnjakov nacionalnega forenzičnega laboratorija. Kriminalistična preiskava poteka v smeri sodničinega zasebnega življenja in v povezavi z njenim delom kot sodnice, je v izjavi za medije v soboto povedal vodja službe direktorja Policijske uprave Maribor Bojan Kitel.

Ružičevo so prejšnjo nedeljo malo po polnoči napadli pred domačo hišo in jo hudo poškodovali. Napadli naj bi jo s predmetom, s katerim, pa policisti zaradi interesa preiskave doslej še niso povedali. Neuradno naj bi šlo za kij.

Nasilni napad je enotno obsodil vrh slovenske politike, ključni akterji v pravosodju in varuh človekovih pravic. Mnogi so napad označili oziroma razumeli kot napad na pravno državo in celoten pravosodni sistem.

Zadnje novice

Sorodne vsebine