7.7 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

V nedeljo aktiviranih 1352 pripadnikov sil za zaščito in reševanje

Ob epidemiji novega koronavirusa so vsakodnevno aktivirani pripadniki civilne zaščite in drugih organizacij ter številni prostovoljci. V nedeljo je bilo na vseh ravneh angažiranih 1352 pripadnikov sil za zaščito in reševanje, je zapisano v biltenu Centra za obveščanje RS.

Na ravni države sodelujejo štab civilne zaščite, podporne službe, Državni logistični center Roje, Karitas in drugi. Na regionalni ravni so vpeti štab civilne zaščite, podpora in logistika, na ravni občin pa občinski štabi civilne zaščite, občine, gasilske enote, Rdeči križ Slovenije, javne službe in drugi.

V nedeljo prevzem in predaja opreme v Državnem logističnem centru Roje nista potekali, sicer pa redno skrbijo za delitev zaščitne osebne varovalne opreme in drugih materialno-tehničnih sredstev po prioriteti ter zbiranje podatkov o nastanitvenih zmogljivostih za morebitno nastanitev bolnikov, zdravnikov, policistov in vojakov, oseb, ki bodo sprejeti v karanteno, in oseb, ki bodo po končanem zdravljenju odpuščene iz bolnišnic.

Zbirajo tudi ponudbe za dobavo zaščitne opreme in podatke o donacijah ter urejajo mednarodne prevoze zaščitne opreme. Pregledujejo tudi pobude prostovoljcev za vključitev v aktivnosti civilne zaščite in Slovenske vojske. Usklajujejo tudi oskrbo in pomoč ranljivim skupinam oziroma tistim, ki jo potrebujejo.

Služba za podporo štaba civilne zaščite odgovarja tudi na razna vprašanja izpostav uprave za zaščito in reševanje ter občin, vezana na izvrševanja odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih kraji, povezanih s preprečevanjem širjenja covida-19, na mejnih prehodih na zunanji meji in kontrolnih točkah na notranjih mejah.

Zadnje novice

Sorodne vsebine