17.7 C
Ljubljana
nedelja, 19 septembra, 2021

V Kopru se pod oblastjo levičarskega župana Bržana podžupani kar množijo: peta podžupanja je Maja Tašner Vatovec iz Levice

Župan Mestne občine Koper Aleš Bržan je v četrtek za novo podžupanjo imenoval Majo Tašner Vatovec, sicer občinsko svetnico iz vrst Levice, ki bo funkcijo opravljala nepoklicno. Njene naloge bodo obsegale področje razvoja mesta Koper in kulture, po pooblastilu župana pa bo zadolžena tudi za posamezne projekte, so danes sporočili iz koprske občine.

 

Koper je s tem dobil še petega podžupana. Poleg Jasne Softič, ki je edina poklicna podžupanja, podžupansko funkcijo zasedajo še Olga Franca, Patrik Peroša in Mario Steffe.

Softičeva, ki sicer prihaja iz županove stranke Lista Aleša Bržana, je zadolžena za področje otrok, mladine in razvoja ter deloma za območje mesta. Dolgoletni občinski svetnici in neodvisni županski kandidatki na zadnjih volitvah Olgi Franca je Bržan zaupal področje podeželja, zdravstva in sociale. Občinski svetnik Oljke Patrik Peroša je zadolžen za področje športa, občinski svetnik Mario Steffe pa je bil imenovan kot podžupan, predstavnik italijanske narodne skupnosti.

Bržan v občinskem svetu ni sklenil nobene formalne koalicije, pač pa gre po njegovih besedah za programsko sodelovanje. Kot je v nedavnem pogovoru za STA poudaril župan, pa pri imenovanju podžupanov ne gre za vračanje uslug, pač pa bo podžupanska funkcija vezana na učinke. Napovedal je, da bo vsakih šest mesecev opravil evalvacijo opravljenega dela posameznega podžupana in če bo delo opravljeno skladno s pričakovanji in učinki, se bo to tudi nadaljevalo.

Toda, kot je znano, imajo levičarji radi funkcije ter službe v javni upravi – in verjetno bo tudi koprskim podžupanom marsikaj kapnilo v žep. Za kar morajo seveda garati davkoplačevalci …

Zadnje novice

Sorodne vsebine