14.3 C
Ljubljana
sobota, 18 septembra, 2021

Umazane igre Marka Ilešiča in Erika Kerševana: Sporno izbiranje sodnika za Sodišče EU pristalo v rokah KPK

Farsa v izbiranju sodnika za Sodišče EU se nadaljuje. O spornem izbiranju kandidatov za omenjeni dve mesti smo v preteklosti že pisali. Takat je kot prva favoritka veljala Nina Savin Bossiere, ki je popolnoma brez referenc. Cinizem, ki si ga privoščijo slovenski člani Sodnega sveta, je še toliko večji, ker glavna favoritka nima niti doktorata niti opravljenega sodnega izpita. Glavna favorita pa sta poleg Savinnove še prof. dr. Jure Vidmar in izr.prof. dr. Klemen Podobnik.

 

Sedaj pa je v naše uredništvo prišlo pismo, ki opisuje sporne poteze Sodnega sveta pod vodstvom dr. Erika Kerševana. “Glede na vse navedeno, zlasti pa glede na problematiko objektivnega videza nepristranskosti – stiki predsednika Sodnega sveta s sodnikom Ilešičem, ki se je v postopek vpletal z dopisi in kontakti, in resna korupcijska tveganja, ki iz tega izhajajo, bi se moral celotni postopek razveljaviti in ponoviti, saj predsednik republike sledi mnenju Sodnega sveta. Prav tako bi moral predsednik Sodnega sveta glede na svoje ravnanje nemudoma odstopiti, saj tvega ugled in ustavno vlogo te institucije.” o vplivanju sodnika EU Marka Ilešiča in sporni vlogi Erika Kerševana.

Ker se v Sloveniji popolnoma nič ne zgodi brez naključij, sta dva pravnika srečala na letalu iz Dunaja v Luksemburg Erika Kerševana. Omenjena pravnika sta šla na arbitražno obravnavo in sta pričakovala, da se je bo udeležil tudi Kerševan. A Kerševan je imel popolnoma druge načrte, saj ga je na letališču s službenim vozilom Sodišča EU pričakala soproga sodnika Ilešiča. Skupaj sta šla kosilo, kjer ju je pričakal sodnik Ilešič. S tem se je razkrila sporna vloga Kerševana, ki bi moral kot najvišji predstavnik sodnega sveta zagotavljati enakovredne možnosti vsem kandidatom.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine