13.1 C
Ljubljana
četrtek, 28 septembra, 2023

Tuji mediji se že norčujejo iz sestavljanja slovenske vlade: Novi predsednik slovenske vlade bo komik in satirik!

Tudi tuji mediji pozorno spremljajo politično dogajanje v Sloveniji, a bolj kot resno pišejo satirično in komično, po vzorcu našega potencialnega bodočega predsednika vlade – Marjana Šarca. Slovensko obupno levičarsko vzpostavljanje nestabilne vlade je vzbudilo zanimanje tudi  po svetu.

 

Nemški Telepolis je spisal članek, v katerem se čudi slovenski sestavi vlade. »Po dveh mesecih je Slovenija na poti do novega parlamenta. Čeprav je na volitvah dobila največ glasov Slovenska demokratska stranka, je Marjan Šarec oblikoval koalicijo petih manjših strank, ki jih tolerira stranka Levica, noče pa z njimi v koalicijo. Jutri bodo torej za novega predsednika slovenske vlade predlagali Šarca, ki pa je v Sloveniji postal znan kot komik – godrnjav Gorenj’c.«

 »Kva je zdej, babe zoprne«, »Babe so na svetu samo, da te žrejo«

Ni ravno pohvala za resnega predsednika vlade, če ga povežejo z delom na radiu z imenom “Ga-Ga”. Pa vseeno tako tuji mediji vidijo Marjana Šarca. »Šarec je v Sloveniji postal znan prek radijskega programa Radio Ga-Ga in televizijske oddaje Saša Hribarja. Ustvarili so izmišljeno osebo Ivana Serpentinška, godrnjavega Gorenjca z elementi komikov Gerharda Polta in Stephena Colberta, ki jo je igral ravno Šarec,« so zapisali v Telepolisu.

Šarec je svoje »slavne izjave«, kot so »kva je zdej, babe zoprne«, »babe so na svetu samo, da te žrejo« in »hudič babji«, povedal kot Ivan Serpentinšek, a kot je sam dejal, so karakteristike lika plod njegovih dodelav, a niso povsem izmišljene. Kakor je povedal Šarec, je Serpentinšek njegov drugi jaz, je lik, ki dopušča vse in je lahko prek njega povedal stvari, ki si jih sicer ne bi upal.

V Sloveniji trend novih instant političnih strank

V članku so pisali tudi o trendu v Sloveniji, da se pred vsakimi volitvami ustvarijo nove stranke; tako je bilo s stranko Zorana Jankovića, v kateri je bil vidni član tudi Šarec, nato s stranko Mira Cerarja, »ki ni imel političnega ozadja, vendar je bil profesor prava. Sedaj pa se je zgodba ponovila s Šarcem, a zgodovina pravi, da takšne stranke niso ravno uspešne.«

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine