13.1 C
Ljubljana
četrtek, 28 septembra, 2023

Tuji mediji o grožnjah s smrtjo Janši: Če policija in sodstvo ne bosta ukrepala, bo zagotovo še huje. Levica povsod po Evropi uporablja grožnje proti svojim političnim nasprotnikom.

Piše: J.S., B.S., P.T.

Več tujih medijev je povzelo novico, da sta premier Janez Janša in obrambni minister Matej Tonin po pošti prejela odkrite grožnje s smrtjo in da je bil pisemski pošiljki priložen naboj.

European Post poroča, da sta v petek Janša in Tonin po pošti prejela pošiljko, v kateri je bil poleg groženj tudi naboj večjega kalibra. Podobno je vest povzel tudi madžarski Magyar Hirlap.

V uredništvu spletnega portala Unser Mitteleuropa so zapisali: »Upamo, da bo policija našla storilca (ali storilce) in da bo sodstvo poskrbelo za zgled. Če se to ne bo zgodilo, bo zagotovo še huje. Sredi Srednje Evrope ne smemo dopuščati političnih umorov!« Opozorili so tudi, da levica po celotni Evropi v zadnjem času uporablja grožnje proti svojim političnim nasprotnikom. Zaradi tega so v UME začeli beležiti tovrstne politične izpade levice: »Stanje se slabša, ne le v Sloveniji. Za Nemčijo in Avstrijo smo pripravili posebno stran, na kateri so dokumentirane politične žaljivke, grožnje, napadi in druga kazniva dejanja.«

O grožnjah s smrtjo poroča večina balkanskih medijev, ki povzemajo tudi zapisano v pisemski pošiljki in poudarjajo, da je zadeva resna, saj je bil poleg priložen naboj. Srbski Informer celo ugiba, ali niso morebiti grožnje spodbujene z nasilnimi protesti in namigne, da bi bili lahko v ozadju mainstream mediji.

Zanimivo je, da za angleški servis STA, od koder gredo novice v svet drugim agencijam in medijem, grožnje s smrtjo še vedno niso dejstvo. Slovenska agencija že na takoj na začetku poudari, da tako »poročajo mediji«.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine