9.5 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

Tudi poslanka Jelka Godec odhaja iz parlamentarnih klopi in sicer v kabinet predsednika vlade

Vlada je na današnji dopisni seji poslanko SDS Jelko Godec imenovala za državno sekretarko v kabinetu predsednika vlade, so sporočili po seji vlade. Godčeva je bila pred imenovanjem poslanka drugi mandat, prepoznavna pa je postala predvsem kot vodja dveh parlamentarnih preiskovalnih komisij, ki sta se ukvarjali z javnimi naročili v zdravstvu.

 

Godčeva, rojena leta 1969 v Celju, je leta 1995 diplomirala na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, smer fizika – tehnika. Leta 2003 je diplomirala še na pedagoški fakulteti v Mariboru, smer enopredmetna fizika. Dve leti pozneje je opravila dodatno strokovno izpopolnjevanje za poučevanje informatike in računalništva na fakulteti za matematiko in fiziko v Ljubljani. Leta 1995 se je zaposlila na srednji šoli, pozneje je poučevala na osnovni šoli in se leta 1997 zaposlila na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci. Leta 2006 je prevzela direktorsko mesto na Ljudski univerzi Šentjur, ki jo je vodila do avgusta 2014.

Za poslanko je bila prvič izvoljena leta 2014, nato pa še leta 2018. V prvem poslanskem mandatu je vodila preiskovalno komisijo o ugotavljanju zlorab v slovenskem zdravstvenem sistemu na področju prodaje in nakupa žilnih opornic ter bila aktivna na področju zdravstva, izobraževanja in sociale. V svojem drugem poslanskem mandatu je prevzela vodenje preiskovalne komisije o ugotavljanju odgovornosti nosilcev javnih funkcij na programu otroške kardiologije ter področju nabav in upravljanja z medicinsko opremo in zdravstvenim materialom.

Kar nekaj poslancev SDS v tem mandatu je v zadnje čase zaposlilo poslanske klopi. Najprej je bil Janez Janša z izvolitvijo za predsednika vlade, nato so sledili Anže Logar, Andrej Šircelj in Zvone Černač, ki so postali ministri, medtem ko so državni sekretarji postali Žan Mahnič (kabinet predsednika vlade) in Franci Breznik (ministrstvo za notranje zadeve). Godčeva se bo tako v kabinetu predsednika vlade pridružila Mahniču, Vinku Gorenaku in Igorju Senčarju. V poslanskih klopeh naj bi jo predvidoma nasledil Ljubo Žnidar, ki je med poslanskimi kandidati SDS v peti volilni enoti (Celje) dosegel četrti najboljši rezultat. Iz omenjene volilne enote sicer izhajata tudi poslanca Nada Brinovšek in Franc Rosec. S tem bo poslanska skupina SDS dobila sedmega nadomestnega poslanca od izvolitve Janše za predsednika vlade dalje.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine