31.9 C
Ljubljana
nedelja, 14 julija, 2024

Tragikomedija medijskega mainstreama: po “velikih razlritjih” se bolj ali manj znani javljajo in javno priznavajo, da so tudi sami »posredovali« pri nabavi opreme

Napihnjena in umetno sfabricirana afera z nabavo medicinske opreme postaja bizarna, meji že na smešnico. Če sledimo logiki medijskega mainstreama, lahko vsak dopis kogarkoli vladi ali blagovnim rezervam v zvezi z nabavo medicinske opreme opredelimo kot sum korupcije in nezakonitega posredovanja. Torej je zdaj očitno vpletena polovica prebivalstva Slovenije.

Potem ko je medijski mainstream med vrsticami obtožil premierjevo soprogo Urško Bačovnik Janša, da je posredovala pri dobavi opreme in ji z vprašanji podtaknil celo provizijo, čeprav je elektronsko sporočilo, ki ga je prejela, samo posredovala pristojnim (TUKAJ), so se začeli oglašati tudi drugi.

Nesporno je, da kje marsikdo od bolj ali malo manj vplivnih na vseh ravnem dobil kakšno ponudbo, ki jo je potem posredoval naprej. Bil je to čas, ko je Sloveniji primanjkovalo opreme in bi bila vsaka dostava dobrodošla. Velika večina takih posredovanj elektronskih sporočil, ki jih zdaj Ivan Gale deli naokoli, je bila dobronamernih, brez kakršnihkoli pričakovanj.

Tako se je oglasil urednik Požareporta Bojan Požar in »priznal«, da je tudi sam dobil eno tako ponudbo. Takole je zapisal na družbenem omrežju Twitter:

»17.3. sem dobil tole el. sporočilo, od meni neznane UČ. Eno od mnogih s podobno vsebino, ki so takrat deževala na moj mejl. Če bi ga slučajno forvardiral naprej, da pomagam državi, bi me danes razvpiti skesanec #Gale označil za novinarja, ki je lobiral pri spornih nabavah?! Gulp.«

Tudi Vinko Vasle, kolumnist revije Demokracija, je »priznal«, da je ponudbo iz akademije, na katero naj ne bi nihče odgovoril, preposlal polovici vlade.

Vasle je na Twitterju zapisal:

»Se zelo čudim, da Gale in svojat 571 še mene ni razkrila. Ko se je oni iz akademije pritoževal, da mu na kitajsko ponudbo ne odgovorijo isti dan, ko jo je posredoval, sem maile naslovil/preposlal na pol vlade. Da ne bo samo Urška Bačovnik Janša kriva, da je eno ponudbo poslala naprej.«

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine