0.5 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Tožilec Šketa v nadzor “Ahmad aktivizma” tožilke, ki je dosegla blago kazen za poskus umora policista

Generalni državni tožilec Drago Šketa je zahteval oceno, ali je tožilka Ana Radovanović Širok ravnala neetično, odredil pa je tudi strokovni nadzor nad njenim delom. Ta tožilka se je dogovorila za kazen šestih let zapora in pet let izgona iz države z  Al Hamdani Yassin Amarjem, ki je z nožem po vratu porezal taksista, ker ga ni bil pripravljen zastonj voziti, pozneje pa je policistoma, ki sta ga prišla umirit, grozil, da ju bo ubil in z vpitjem “Alah je velik” to tudi poskusil storiti. A ga je, ko je to poskusil, ustavil strel v nogo enega mož postave. Kazenski zakonik za poskus umora policista predpisuje najmanj 15 let zaporne kazni. Zaradi dogovora tožilke o nižji kazni je ostro protestiral policijski sindikat. V Spletnem časopis pa sem opozoril, da je ta tožilka med podpisniki peticije „Ahmad mora ostati“.

 

Je sodelovanje v politični akciji nepristransko?

Da je nadzor in presojo etične pravilnost ravnanja generalni tožilec Šketa odredil je poslanki Anji Bah Žibert (SDS) ta teden pojasnila pravosodna ministrica Andreja Katič. Razlog nadzora je, ker sem v Spletnem časopisu razkril, da je bila tožilka pred tem med podpisniki politične peticije za nespoštovanje sodne odločitve o izročitvi ilegalnega migranta Ahmada Shamija nazaj na Hrvaško.

Več o tem lahko preberete v članku: JE TOŽILKA ANA RADOVANIĆ ŠIROK PRED DOGOVOROM O BLAGI KAZNI AMARJU PODPISALA PETICIJO ZA AHMADA SHAMIEHA?

Ta peticija govori med drugim govori o vzpostavljenem humanitarnem kordonu. Po še neuradnih podatkih se zdi, da je po njem v Evropo prišel tudi Ali Safini, ki je osumljen, da je po prestani dvoletni zaporni kazni oktobra posili dve študentki, ki ju je srečal na Metelkovi. Podatke o tem migrantu oblasti medijem prikrivajo. Več lahko preberete tu: KAKŠNO OZADJE POSILSTEV ŠTUDENTK PRIKRIVA POGAČNIKOVO SODIŠČE?

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine