10.6 C
Ljubljana
nedelja, 19 septembra, 2021

Totalna sramota za Šarčevo vlado in ministra Šabedra: Upokojenka mora 13 let čakati na operacijo nožnega palca – na kliniki molčijo, kirurg dr. Mrevlje pa razkriva zakaj je temu tako!

Ko je preko 70 let stara gospa izvedela, da je na operacijo nožnega palca na ljubljanski ortopedski kliniki naročena šele čez 13 let, upravičeno ni mogla skriti svojega razočaranja in prizadetosti. Kljub temu, da smo navajeni, da se v našem javnem zdravstvu na operacije čaka po več let, pa je zgodba pacientke, ki je zgodbo delila preko zastopnice pacientovih pravic Duše Hlade Zore, šokirala marsikaterega Slovenca, prispevki za zdravstvo so namreč daleč od nizkih. Če so se v molk zavili na kliniki, pa je z razlogom za tako dolgo čakalno vrsto postregel kar kardiolog in kirurg Blaž Mrevlje in brez dlake na jeziku pripomnil, da se v palec na nogi pač ne da vgraditi preplačanega umetnega kolka. 

 

Mravlje je v odzivu na profilu Twitter zapisal: Čakalna doba na Ortopedski kliniki @UKC Ljubljana palca na nogi je 13 let, smo slišali. Pred kamere niso želeli. Bom jaz povedal zakaj taka doba, za to operacijo: – v palec na nogi ne moreš vgraditi preplačanega umetnega kolka, – ljudi prisiliš v privat kliniko, operira isto osebje.”

Zastopnica pacientovih pravic Hlade Zore je za Televizijo Slovenija povedala, da so starejši pacientki po naročilu na operacijo nožnega palca junija letos odpisali, da je okvirni termin za operativni poseg od novembra 2031 do januarja 2032. “Vam iskreno povem, da se čutim prizadeta, užaljena. Sem starejša, imam preko 70 let, in čez 13 let operacije nožnega palca ne bom več potrebovala,” je zaupala pacientka Hlade Zoretovi.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine