11.6 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

Takole levičarji na pragu izvolitve nove Janševe vlade obračunavajo med seboj

Večkrat smo že pisali o tem, da je vezno tkivo strank tranzicijske levice zgolj nasprotovanje SDS in Janezu Janši, sicer pa so stranke dosedanje koalicije (zlasti tisti bolj zagret »antijanševski« del, torej SAB, LMŠ in SD) in Levica v dokaj slabih odnosih.

 

Kot je znano, se omenjene stranke že nekaj časa obtožujejo med seboj, kdo je v resnici kriv za nov Janšev projekt. Prav tako je iz SD in SAB slišati negodovanje zaradi levičarskih pritiskov na SMC in DeSUS z ulice. Vsaj tako je bilo razumeti poslanca SAB Marka Bandellija, ki je, zanimivo, zadnje čase bolj »mehak«.

Je pa zanimivo brati zadnji odziv Levice na stališča SAB in SD. »Navajeni smo, da korumpiranci s sredine radi kažejo s prstom na Levico, a obešati na nas krivdo za nastanek Janševe vlade, je smešno. Mi z Janšo v vlado ne gremo, pač pa gresta Desus in SMC. Mi nismo zrušili Šarčeve vlade, pač pa je koalicija, v kateri sta bila tudi SAB in SD, raje začela sodelovati z Jelinčičem in prekinila sodelovanje z nami, kot da bi ukinila dopolnilno zdravstveno zavarovanje,« je zapisano v sporočilo za javnost Levice.

»Razumemo, da Alenki Bratušek, ki je kot ministrica v odstopu s Kolektorjem podpisala še 600.000 evrov težek aneks za 2. tir, gre medijska zgodba o Levici na roko, da se ne bi govorilo o njenih grehih. Dejanu Židanu pa odgovarjamo, da ni zmanjkalo poguma, nasprotno: nismo tako strahopetni, da bi mislili, da je naša vloga v politiki pokrivati hrbet SD-jevemu političnemu kadrovanju po državnih podjetjih in javnih institucijah, da bi napajali lastna omrežja,« so še zapisali.

Kot pravijo v Levici, bo vlado Janeza Janše »omogočil zgolj in samo oportunizem in nenačelnost strank Šarčeve koalicije, ki so  lastne interese sistematično postavljale pred interese ljudi«.

Kako je pred dobrimi dvajsetimi leti prerokoval sedaj že pokojni dr. Janez Drnovšek? »Saj se boste pobili med sabo…«

Zadnje novice

Sorodne vsebine