24.8 C
Ljubljana
torek, 3 avgusta, 2021

Sum na okužbo s koronavirusom ovržen; test je bil negativen. Sklep o zaprtju vrtca in šole je umaknjen

Zaradi suma na okužbo s koronavirusom se zapirata vrtec in osnovna šola na Kapeli v občini Radenci. Sum okužbe se je pojavil pri staršu enega izmed otrok v vrtcu, je na družbenem omrežju Facebook zapisal župan občine Roman Leljak. Otroci in zaposleni so danes ostali doma.

 

Kot je zapisal Leljak, bo danes  znano, ali ima oseba potrjeno okužbo s koronavirusom. V primeru, da bo izid negativen, bodo v ponedeljek pouk in varstvo izvajali normalno. Ravnateljica šole Andreja Strmšek dodatnih pojasnil  v tem trenutku ni želela dati.

Vir: Facebook

V občini Radenci sicer delujejo Osnovna šola Kajetana Koviča Radenci in Osnovna šola Kapela ter Vrtec Radenci z enoto na Kapeli. Leljak pa je kasneje zapisal, da se bo šola normalno nadaljevala vključno z devetletniki v ponedeljek 24.5.. Prepričan je še, da so edini uspešni v boju s koronavirusom preventivni ukrepi: “Menim, da takrat, ko je in bo v šoli potrjen virus, je vse prepozno. Dokaz za to so bili domovi za ostarele, ko virus niso znali zajeziti. Dokaz so tudi dogodki v vrtcu v Grazu pred nekaj dnevi.”

Andrej Žitnik, Barbara Majdič

Izvid testiranja na okužbo z novim koronavirusom pri enem od staršev otrok na Kapeli je negativen. Kot je za STA še povedal župan Radencev Roman Leljak, ki je že pred tem umaknil sklep o zaprtju šole in vrtca na Kapeli, so mu to ob 9.30 sporočili s šolskega ministrstva. Šola in vrtec sta danes sicer v skladu s četrtkovo odločitvijo župana zaprta.

Zadnje novice

Sorodne vsebine