9.6 C
Ljubljana
sobota, 15 maja, 2021

Stranka Levica se kruši, v ospredju članov finančni interesi – njihov ljubljanski mestni svetnik celo k Jankoviću!

Nad skrajno Levico so se po izgubi nadkoalicijskega statusa v okviru bivše Šarčeve koalicije zgrnili temni oblaki, v ospredje pa vse bolj prihaja dejstvo, da se njihovi člani bolj borijo za svoje zasebne interese, kot pa za dobro svojih volivcev. Tako naj bi bilo tudi v ljubljanskem odboru stranke, kjer svetniška skupina dobesedno razpada. Po eni strani naj bi bili svetniki popolnoma neusklajeni, po drugi strani pa se ob morebitnem drugačnem mnenju soočajo s pritiski in žaljivimi ter neresničnimi obtožbami. Iz stranke je že pred časom izstopil ljubljanski mestni svetnik Grega Ciglar, ki je pred kratkim izstopil tudi iz svetniške skupine, vse bolj pa naj bi se spogledoval s svetniško skupino ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Ciglar se je med drugim pred časom soočil z napadom s strani stranke ob kritičnosti do migracijske politike, prav tako pa za razliko od svoje stranke podpira rušitev zloglasnega zbirališča marginalcev, narkomanov in migrantov Rog. Mestna svetnica Mojca Škrinjar je dejstvo, da Jankoviću Roga nikakor ne uspe porušiti, že pred časom komentirala z besedami, da kar Janković hoče, tudi stori in da se po vsej verjetnosti noče zameriti levičarjem. Z možnostjo odhoda iz stranke je pred kratkim zagrozil tudi njihov poslanec Franc Trček.

 

Skrajna Levica je v zadnjih mesecih uživala zavidljivo javnomnenjsko podporo, sicer dodatno napihnjeno s strani režimskih agencij, a po izgubi nadkoalicijskega statusa v okviru koalicije pod vodstvom Marjana Šarca so se tudi nad to stranko zgrnili temni oblaki. Vrelo naj bi tudi v nekaterih njihovih lokalnih odborih, vse bolj pa postaja jasno, da se v stranki ne borijo za ljudi, pač pa za svoje osebne interese. To smo videli že v neštetih primerih, nazadnje v Venezueli, od koder je več milijonov državljanov že pobegnilo pred lakoto in tiranijo diktatorja Nicolasa Madura.

Vrelo naj bi tudi v ljubljanskem odboru skrajne Levice
Na nas se je zdaj obrnil vir, ki je dobro seznanjen z delovanjem ljubljanskega mestnega sveta in je opozoril, da je njihova svetniška skupina pod vodstvom Milana Jakopoviča popolnoma neusklajena. V ospredju naj bi bili pri delovanju posameznih njihovih članov osebni interesi.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine