28.4 C
Ljubljana
sobota, 19 junija, 2021

Ste videli to manipulacijo? Tonina napadli zaradi omembe možnosti, da se pripadniki vard vključijo v vojsko, sedaj pa zelo podobno trdi odhajajoči minister Poklukar

“Če želijo sodelovati s policijo, se s policijo sodeluje na družbeno sprejemljiv način. Tako, da se posamezniki, državljanke ali državljani pridružijo pomožni policiji,” je notranji minister Boštjan Poklukar (LMŠ) danes povedal pred odborom za notranjo politiko in s tem ponovil izjavo kandidata za obrambnega ministra Mateja Tonina (NSi), ki je enako o vardistih dejal, da se lahko le kot posamezniki vključijo v vojsko.

 

Šiško na partizanski proslavi

Izjave Tonina so liberalni in levi politiki, pa tudi v mediji in novinarji, na katere imajo ti vpliv, spremenili v pravi vihar, kako Tonin namerava kar celo vardo Andreja Šiška vključiti v vojsko, ki ji kronično primanjkuje vojakov, ker so plače slabe, opreme pa ni… Celo za rasistično so novinarji, denimo iz javne RTV Slovenija, razglasili Toninovo politiko.

Šiška pa so razglasili za desnega fašista, a je ta nekdanji sopotnik Zmaga Jelinčiča in šef Viol naklonjen samoupravljanju, Titu in velik podpornik narodno osvobodilnega boja, torej kvečjemu levičar in socialist. To ni skrivnost, policija ga je pred časom prijela, da bi odsedel še zadnji del zaporne kazni, ko se je prišel poklonit padlim borcem Pohorskega bataljona. Obsojen je bil, ker bi naj ogrožal oblast Mira Cerarja.
 
Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine