7.2 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Starši povsem zgroženi nad izborom in neprimernostjo knjig za sedmošolce in dijake prvih letnikov

Agencija za knjigo je letos v okviru projekta Rastemo s knjigo večjemu delu slovenskih sedmošolcev v branje v 22.600 izvodih razdelila knjigo “Elvis Škorc, genialni štor”. Avtorica je Janja Vidmar, knjiga pa vsebuje vrsto vulgarizmov, eksplicitno seksualno retorike ter celo navodilo, kako omamiti mamo.

 

Dolenjska poslanka Anja Bah Žibert pa dodatno opozarja še na neprimernost knjige Cvetke Sokolov z naslovom “V napačni zgodbi” za dijake prvih letnikov.

V knjigi Janje Vidmar Elvis Škorc, genialni štor, lahko med drugim beremo številne sporne stavke in odlomke, kot so: “Kaj, kurac, pa imaš ti z Joškarjem?”; “Si lahko misliš, da edini v razredu še nisem seksal? Nekateri se mečejo ven, da seksajo že od petega razreda. Tudi cigaretnega dima ne znam pravilno potegniti v pljuča in nisem še poskusil trave. Poleg tega sem si doslej ogledal samo dva porniča”; “Res ima hude joške. Včasih se vidi skozi modrček. Zakuham, postanem lepljiv in matast in trd. In po novem tam spodaj otrdim že, če si njene joške samo zamišljam.”

Knjiga vsebuje tudi nenavadne nasvete, kot je na primer ta, da s pomočjo cigaret shujšaš, če le pokadiš vsaj šteko na dan, ali nasvet, kako z uspavalnimi tabletami uspavati mamo, če želiš pobegniti od doma.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine